DALIĆ NAJAVIO VELIKE PROMJENE / Izbornik za ključnu utakmicu sprema iznenađenje, upada jedno neočekivano ime - 'Postao je ozbiljna opcija'

Image
Foto: Profimedia

Zatim je dao naslutiti da bi od prve minute mogao započeti i Luka Ivanušec

19.6.2021.
15:52
Profimedia
VOYO logo

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić održao je u subotu konferenciju za medije na kojoj je govorio o remiju s Češkom, odnosno razlozima novog posrtaja reprezentacije te o nadolazećoj i odlučujućoj utakmici sa Škotskom.

Hrvatska je do sada na Euru odigrala dvije utakmice, prvo je poražena od Engleza na Wembleyju s 1:0, a zatim je remizirala na Hampden parku sa Češkom 1:1 i nalazi se na trećem mjestu skupine D s jednom osvojenim bodom. Utakmica sa Škotskom na rasporedu je u utorak, a Hrvatskoj za prolazak dalje treba pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'HRVATSKA JE ANIMČNA I NEPREPOZNATLJIVA' /

Burne reakcije navijača na Dalićevu pressicu: 'Vatreni su katastrofalni, izbornik ih je unazadio'

Image
'HRVATSKA JE ANIMČNA I NEPREPOZNATLJIVA' /

Burne reakcije navijača na Dalićevu pressicu: 'Vatreni su katastrofalni, izbornik ih je unazadio'

Dalić je na pressici putem Zooma govorio o lošem izdanju protiv Češke i pokušao je objasniti zašto je završilo s 1:1, zatim govorio je o padu forme svojih igrača, o sudačkim pogreškama u toj utakmici, a na koncu govorio je i o nadolazećem meču sa Škotima i tome tko bi mogao igrati.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odmah je najavio kako se u momčad vraća Marcelo Brozović. ''Morat ćemo napraviti dvije ili tri promjene, pronaći energičnije i svježe igrače koji će donijeti agresivnost i trku. Ne mijenjam ja jer bih htio, već zato što tražim najbolje. Kad smo izostavili Brozovića, htjeli smo pojačati napad jer nam je to nedostajalo. To je bio razlog za zamjenu te opcije. Željeli smo Kramarića iza špice, iza Rebića, da ulazi u šanse i zabije gol. Sigurno se Brozović vraća u ekipu. Uvođenjem ofanzivnog igrača smo malo dobili i puno izgubili", kazao je Dalić na pressici i zatim dodao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo si dokazati da možemo i iskupiti se u utorak. Za to moramo uložiti puno veći napor i ne dozvoliti da protivnik trči više od nas", veli Dalić.

Upada li Ivanušec?

Zatim je dao naslutiti da bi od prve minute mogao započeti i Luka Ivanušec, koji je igrao vrlo dobro protiv Čeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"''Postao je ozbiljna opcija na treningu. Svima nam je pokazao da ima kvalitetu i da može. Nije mu bilo lako ući u utakmicu kad Hrvatska gubi, ali nije odigrao ništa slabije od standardnih. Pokazao je trku, tehniku, nekad je bio malo impresioniran, ali nismo ga stavili slučajno. Bilo mi je žao što ga nismo koristili u Engleskoj. Zbog rada je zasluženo ušao u drugom poluvremenu", rekao je Dalić.

Pitanje je i tko eć igrati u napadu. Bruno Petković nije bio loš, Rebić kao špica vjerojatno više neće biti opcije, ali što je s Budimirom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je na klupi dosad kao treća špica, dao sam šansu drugim igračima zbog drugačijeg načina igre. Nismo toliko preskakali igru, Bruno Petković je tu dominantniji, ali htjeli smo nešto drugo. Nedostajalo je okomitosti, zato sam stavio Rebića. Petković je ušao korektno i imao zicera koji zabija. Obično odgodi i ostavi si prostor, ovaj put to nije napravio. Slažem kako vidim. Gledam što igrači rade, tako se ponašam. Tražim ono što je najbolje. Pokušavam iščupati situaciju. Nemamo standardnost. U Rusiji su svi mogli nabrojati sastav, a sad to nemamo. Puno vrtimo", rekao je Dalić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo