ENGLESKA SLAVI / 'Najbolje što smo navijačima i cijeloj zemlji priuštili fantastičnu noć, emociju koja će trajati četiri dana. Italija? Imaju istinske ratnike'

Image
Foto: Profimedia

'Ponosan sam na igrače, bila je ovo nevjerojatna večer'

8.7.2021.
7:07
Profimedia
VOYO logo

"Ponosan sam na igrače, bila je ovo nevjerojatna večer", kazao je izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate nakon sinoćnje pobjede protiv Danske (2-1) i plasmana u finale EURO-a.

Image
DVOJICA NA VRHU /

Kane se izjednačio s legendarnim Englezom pa dobio ekspresnu poruku od njega

Image
DVOJICA NA VRHU /

Kane se izjednačio s legendarnim Englezom pa dobio ekspresnu poruku od njega

'Znali smo da neće biti lako'

Engleska je prvi put u povijesti izborila plasman u finale EP-a u finalu 11. srpnja na Wembleyju igrat će protiv Italije koja je u utorak boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Španjolsku sa 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo nevjerojatna večer, navijači su bili nevjerojatni. Nakon velike pobjede nad Ukrajine, rekao sam svojim momcima da protiv Danske neće biti lako. Znali smo da neće biti lako. Međutim, nikad nisam sumnjao u momčad, osjećao sam da ćemo uspjeti. Najbolja stvar ove večeri je što smo navijačima i cijeloj zemlji priuštili fantastičnu noć, emociju koja će trajati četiri dana. Italija? Već dvije godine pokazuje veliku vrijednost. Imaju istinske ratnike, ali cijela je momčad vrlo jaka. Bit će to još jedna epska utakmica. Ali mi želimo pisati svoju povijest," poručio je izbornik za ITV.

'Danska je obrana bila odlična i bilo je teško probiti je'

Engleski kapetan Harry Kane, koji je zabio pogodak za 2-1, proglašen je igračem utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to vrlo teška utakmica. Danska je obrana bila odlična i bilo je teško probiti je. Znali smo da moramo biti strpljivi," kazao je Kane koji nije realizirao kazneni udarac u produžetku, ali je odbijanac ipak pospremio u gol.

"Nije bilo lako postići gol, Schmeichel je odličan vratar, no ipak sam zabio, imao sam sreće. Protiv Italije će biti teško, ali želimo osvojiti Europsko prvenstvo kod kuće," dodao je Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je još jedan korak u pravom smjeru, bila je ovo velika izvedba. Morali smo naporno raditi. Prvi put smo primili gol na Euru. Uspjeli smo izjednačiti i znali smo da trebamo biti strpljivi. S nogama koje imamo u momčadi, uz agresivnost i moć, znali smo da ih možemo nadmašiti i na kraju smo uspjeli," dodao je Raheem Sterling za ITV.

Napadač Manchester Cityja je u produžetku izborio kazneni udarca koji je odlučio susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Apsolutno je bio prekršaj'

"Apsolutno je bio prekršaj, ušao sam u kazneni prostor i suparnik me sapleo," kazao je Sterling osvrnuvši se prema finalu s Italijom.

"Sada se moramo koncentrirati na vikend. Slijedi nam Italija, malo ćemo proslaviti, a zatim se usredotočiti na finale. Moramo poduzimati korak po korak, to je ono što moramo učiniti," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako je Danska povela u 30. minuti golom Mikkela Damsgaarda, izjednačio je Simon Kjaer devet minuta kasnije gurnuvši loptu u vlastitu mrežu, a pobjedu Englezima donio je Harry Kane golom u 104. minuti. Englezima će to biti prvo finale na Europskim prvenstvima nakon što su 1968. bili treći, a 1996. zapeli u polufinalu, dok je Italija jedini naslov osvojila 1968. godine, a još dva puta izgubila u finalima (2000, 2012).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo