ENGLEZI BI MOGLI BITI JAKO OSLABLJENI U OSMINI FINALA / Dvije njihove velike zvijezde neće smjeti igrati jer su bile u kontaktu sa zaraženim Škotom?

Image
Foto: Profimeda

Mount i Chilwell moraju još tjedan dana ostati u samoizolaciji jer su bili u bliskom kontaktu s reprezentativcem Škotske i njihovim suigračem iz Chelseaja Billyjem Gilmourom, koji je bio pozitivan na testiranju na Covid-19

22.6.2021.
14:03
Profimeda
VOYO logo

Engleski nogometni reprezentativci Mason Mount i Ben Chilwell moraju još tjedan dana ostati u samoizolaciji, priopćili su u utorak iz Engleskog nogometnog saveza (FA), što dovodi u pitanje njihov nastup u osmini finala Europskog prvenstva.

Image
PANIKA U ŠKOTSKOJ /

Zbog koronavirusa na Vatrene idu bez jednog od najboljih igrača: 'To je ogroman udarac za naciju'

Image
PANIKA U ŠKOTSKOJ /

Zbog koronavirusa na Vatrene idu bez jednog od najboljih igrača: 'To je ogroman udarac za naciju'

"Potvrđujemo da Ben Chilwell i Mason Mount moraju ostati u izolaciji do sljedećeg ponedjeljka (28. lipnja), koji je također uključen. Odluka je donijeta u dogovoru s engleskim odjelom zaduženim za javno zdravlje", priopćili su iz FA-a navodeći da su obojica nogometaša potvrđeni kao osobe koje su bile u bliskom kontaktu s reprezentativcem Škotske i njihovim suigračem iz Chelseaja Billyjem Gilmourom, koji je bio pozitivan na testiranju na Covid-19 nakon dvoboja Engleske i Škotske koji je odigran u petak, 18. lipnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela engleska momčad je u nedjelju podvrgnuta obveznom PCR testu, a u ponedjeljak je napravljeno i brzo testiranje. Oba testiranja su pokazala da su svi članovi engleske reprezentacije negativni.

Iz engleskog FA-a su priopćili da Chilwell i Mount treniraju odvojeno od ostatka momčadi u engleskom trening kampu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac iz Chelseaja će u utorak propustiti posljednju utakmicu Engleske u grupnoj fazi natjecanja na EP-u, kad će na Wembleyju gostovati Češka, s kojom je momčad Garetha Southgatea izjednačena na vrhu ljestvice s četiri boda. Obje reprezentacije su osigurale plasman u osminu finala, a pridružit će im se i pobjednička momčad iz sraza Hrvatske i Škotske.

Škoti bez izolacije

Ovisno o ishodima tih utakmica, moglo bi se dogoditi da Chilwell i Mount ne budu na raspolaganju engleskom izborniku ni za utakmicu osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ako Englezi odigraju neodlučeno ili izgube od Češke, mogu završiti na drugom ili trećem mjestu u skupini D te će u tom slučaju utakmicu osmine finala igrati 27. ili 28. lipnja, kad će Mount i Chilwell još uvijek biti u izolaciji.

U slučaju pobjede nad Česima Englezi bi osvojili prvo mjesto i osigurali da i utakmicu osmine finala igraju na Wembleyju, 29. lipnja, protiv drugoplasirane momčadi iz skupine F. Tada bi "izlolirani dvojac" mogao biti na raspolaganju Southgateu, u slučaju da nijedan od igrača do tada ne razvije neki oblik bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj priči je zanimljivo da se nijedan član škotske reprezentacije na smatra bliskim kontaktom sa zaraženim Gilmourom, iako su sa suigračem proveli značajno razdoblje u zatvorenim prostorima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo