PANIKA U ŠKOTSKOJ / Zbog koronavirusa na Vatrene idu bez jednog od najboljih igrača: 'To je ogroman udarac za naciju'

Image
Foto: Profimedia

Utakmica je na rasporedu u utorak u 21 sat

21.6.2021.
14:33
Profimedia
VOYO logo

 Škotski veznjak Billy Gilmour pozitivan je na Covid-19 i propustit će zadnju utakmicu u grupi D na Euru protiv Hrvatske, objavio je u ponedjeljak Škotski nogometni savez.

"Škotski savez može potvrditi da je jedan član škotske reprezentacije Billy Gilmour pozitivan na Covid-19", stoji u priopćenju Saveza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Billy će sada biti u izolaciji deset dana i propustit će utakmicu koja se igra u utorak protiv Hrvatske na Hampden Parku", dodaje se u priopćenju.

Svi ostali igrači trenirali su u ponedjeljak ujutru najnormalnije. A ono što bi mogao biti problem Škotima je taj što je Andy Robertson na Instagramu u nedjelju objavio snimku kako igra stolni tenis s Gilmourom i Johnom McGinnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogroman udarac

Nakon što je stigla vijest da je njegov suigrač pozitivan obrisao ju je. No, slijede sati nervoze za suparnike Vatrenih jer se istražuje je li Gilmour bio u kontaktu s nekim od suigrača, iako u Škotskom savezu tvrde da nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ogroman udarac i nedostajat će nam. Bio je najbolji proziv Engleske tako da je ovo ogroman udarac za naciju", kazao je bivši škotski nogometaš i nekadašnja zvijezda Liverpoola Graeme Souness "Baš kad su stvari počele izgledati dobro te je kada je zablistao", dodao je.

Ta je utakmica odlučujuća za prolazak u osminu finala EURA i za Hrvatsku i za Škotsku jer obje reprezentacije imaju po bod iz prethodna dva susreta i objema je potrebna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Škotska prođe dalje, vjerojatno je da 20-godišnji igrač Chelsea još uvijek neće izaći iz izolacije za utakmicu osmine finala koje će se igrati od 26. do 29. lipnja. 

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo