U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Eura nogometna reprezentacija Hrvatske je u nedjelju u Bruxellesu izgubila od Belgije s 0:1, a jedini pogodak postigao je Romelu Lukaku u 38. minuti.

Pogodak je pao nakon prekida, naše stare boljke. Nakon kornera nismo dobro očistili, lopta je ponovno ubačena u naš peterac, a Lukaku ju je iz blizine pospremio u mrežu.

Primijetili su to i Englezi, odnosno njihov portal Daily Mail koji je nakon utakmice s Belgijom napravio mali skauting dobrih i loših strana naše igre.

Slabosti: prekidi i napad

Kao slabosti u igri Hrvatske ističu prekide, a pišu i kako nismo mogli jučer zaustaviti Romelua Lukakua. Također, navode i da je Luka Modrić "srce" hrvatske igre, no da je ova generacija polako stigla do svog kraja. "Iskustvo je hrvatska prednost", ističe Daily Mail.

Osvrnuli su se i na poziciju napadača na kojoj je Bruno Petković za kojeg su napisali i poneku kritiku. Daily Mail navodi kako je opasnost za tuđi gol manja otkad nema Marija Mandžukića.

"Nema više Mandžukića, a zamijenio ga je Bruno Petković, Čovjek koji nikad u sezoni neke lige nije zabio deset ili više golova", pišu Englezi.

Na kraju navode kako je prijeko potrebno za Zlatka Dalića da pronađe nekoliko mladih igrača koji će mu osvježiti sastav. Klupa će biti bitna na Euru, a tamo ima puno potencijala. Brekalo i Gvardiol potencijalna su rješenja za promjenu ritma utakmice i unošenje nove energije.