SVE JE SPREMNO / Vatrene u Hamburgu dočekala kiša: U grad stiže 40.000 Hrvata, ovo je navijački plan za srijedu

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska je srećom, posljednji trening uoči utakmice odradila u svom kampu u 210 km udaljenom Neuruppinu u gotovo savršenim vremenskim uvjetima

18.6.2024.
19:46
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Hamburg gdje je u srijedu s početkom u 15.00 sati očekuje susret 2. kola B skupine Europskog prvenstva protiv Albanije.

Image
NAJAVILI DVOBOJ /

Dalić: 'Petković i ja smo pričali'; Perišić: 'To što sam ovdje ne znači da krećem protiv Albanije'

Image
NAJAVILI DVOBOJ /

Dalić: 'Petković i ja smo pričali'; Perišić: 'To što sam ovdje ne znači da krećem protiv Albanije'

Vatrene je u Hamburgu dočekala kiša, koja već satima neumorno pada. Ispred hotela okupila se i manja skupina navijača koja je usprkos potopu stigla pružiti podršku Zlatku Daliću i njegovim odabranicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je srećom, posljednji trening uoči utakmice odradila u svom kampu u 210 km udaljenom Neuruppinu u gotovo savršenim vremenskim uvjetima, za razlika od 'potopa' u Hamburgu. Dalić je iskoristio mogućnost trening odraditi iza zatvorenih vrata kako bi izbrusio posljednje detalje. Večeras će izbornik i Ivan Perišić imati i uobičajene medijske obveze na Volksparkstadionu.

Nažalost, loše vrijeme pokvarilo je i atmosferu u gradu. Hrvatski, ali i albanski navijači povukli su se u kafiće i restorane dok se vrijeme ne smiluje. Slično je bilo i u Berlinu gdje je večer prije utakmice padala kiša, no na dan susreta se razvedrilo nakon čega je počeo 'hrvatski party' ulicama glavnog njemačkog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hamburgu se očekuje dolazak možda i 40.000 hrvatskih navijača, koji će ovog puta imati dostojnog protivnika. Upravo je u ovom gradu velika albanska zajednica. Stigla je i navijačka zastava. Ekipa iz Crikvenice je nakon Berlina stigla i na sjever Njemačke. Zastava je dimenzija 107 sa 12,5 metara, a teška 140 kilograma, a navijači je imaju namjeru razviti prije susreta. U srijedu je planiran i korteo hrvatskih navijača prema stadionu, a zanimljivo isto planiraju i albanski navijači.

Navijačka zona za ukupno 50.000 navijača je postavljena pored stadiona St. Paulija, novog njemačkog bundesligaša i proteže se sve do početka Reeperbahna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u Repperbahnu, središnjoj ulici u St. Pauliju će većina hrvatskih navijača tražiti zabavu. Ulica je dugačka oko kilometar, najpoznatija je po brojnim barovima, diskotekama, ali i striptiz barovima, zbog čega taj kvart uspoređuju s četvrti crvenih svjetiljki u Amsterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko navijačko veleposlanstvo bit će smješteno na uglu Fan zone i Reeperbahn i U2 bahna zajedno s domaćinom, gradom Hamburgom i pored Albanskog navijačkog veleposlanstva.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo