MOĆNA FURIJA / Španjolska preokretom napunila mrežu Gruzije do vrha i osigurala četvrtfinale protiv Njemačke

Image
Foto: profimedia

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

30.6.2024.
19:00
profimedia
VOYO logo

Španjolska - Gruzija

4-1

Španjolska: Simon - Cucurella, Laporte, Le Normand, Carvajal - Fabian Ruiz, Rodri, Pedri - Williams, Morata, Yamal

Gruzija: Mamardashvili - Lochoshvili, Dvali, Kashia, Gvelesiani, Kakabadze - Kochorashvili, Kiteishvili, Chakvetadze - Kvaratskhelia, Mikautadze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica osmine finala Europskog prvenstva završena je pobjedom Španjolske nad Gruzijom 4-1 (1-1).

Image
IDU U ČETVRTFINALU /

Englezi 'preživjeli' dramu u Gelsenkirchenu i nakon produžetka izbacili Slovačku

Image
IDU U ČETVRTFINALU /

Englezi 'preživjeli' dramu u Gelsenkirchenu i nakon produžetka izbacili Slovačku

Od samog početka Španjolci su zagospodarili terenom, a prvi put ozbiljno su zaprijetili u 5. minuti. Yamal je odličnim prodorom rastvorio obranu Gruzijaca i dao na bok za Carvajala čiji je prizemni ubačaj prihvatio Pedri, dok je njegov udarac zaustavio Mamardashvili. Ponovno je gruzijski vratar pokazao da je u odličnoj formi kada je u 10. minuti Williams izveo korner,a na prvu vratnicu utrčao je Carvajal i glavom natjerao Mamardashvilija na reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ne zabiješ, onda ga primiš

Početna kanonada Španjolaca nije rezultirala pogotkom, a onda je stigla kazna. Povukli su Gruzijci brzi kontranapad, s desne strane oštro je ubacio Kakabadze, a na loptu je prvi natrčao Le Normand koji je prsima loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Image
Foto: profimedia

Mamardashvili je u 22. minuti ukrotio još jedan udarac, u glavnoj ulozi bila je ljevica Fabiana Ruiza. Silovito je i u 27. minuti pucao Pedri, ali njegov udarac otišao je iznad vrata. Novu obranu Mamardashvili upisao je u 35. minuti nakon dalekometne bombe Cucurelle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak Španjolaca urodio plodom

Igrala se 38. minuta kada je Williams s lijeve strane gađao suprotni kut Mamardashvilija, ali raspoloženi Gruzijac i to je odbio. Međutim, u idućem napadu Williams je povratnom loptom pronašao Rodrija koji je prizemnim udarcem matirao gruzijskog vratara i vratio stvari na početak u 39. minuti.

Image
Foto: profimedia

Zastao je dah svima na stadionu u 48. minuti kada je Kvaratskhelia ukrao loptu na sredini terena i pokušao iz daljine iznenaditi Simona, a njegov udarac otišao je nekoliko centimetara pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni preokret Furije

Ubrzo su uzvratili Španjolci, u 51. minuti iz slobodnog udarca preko Yamala, ali nakon toga Mamardashvili nije mogao obraniti i udarac Ruiza. Odbijena lopta otišla je prema sredini terena, kružili su igrači Furije i Yamalov centaršut iz blizine je u mrežu pospremio Fabian Ruiz.

Veliku priliku propustio je realizirati Yamal u 63. minuti nakon što su Gruzijci pogriješili u predaji lopte pod pritiskom Španjolaca, ali udarac 16-godišnjaka otišao je izvan okvira vrata uz vratnicu. Yamal je u glavnoj ulozi bio i deset minuta kasnije kada je nakon dodavanja Olma pogodio igrača Gruzije, a lopta je zatresla mrežu. Ipak, na kraju je dosuđeno zaleđe i pogodak nije vrijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams dokrajčio Gruziju

U 75. minuti Gruzijci su krenuli u kontru, ali su izgubili loptu i to su iskoristili Španjolci. Ruiz je poslao dugu loptu koju je fenomenalno smirio Williams, zatim fintom prevario čuvara i silovitim udarcem rasparao mrežu Mamardashvilija.

Napunili su mrežu do vrha

Vratar Gruzije iskazao se u 80. minuti, kombinirali su Olmo i Yamal, a udarac potonjeg iz neposredne blizine odlično je zaustavio Mamardashvili. Nije ništa mogao Gruzijac u 83. minuti kada je Dani Olmo, bivši igrač Dinama, s vrha šesnaesterca zatresao mrežu i tako u potpunosti potopio Gruziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta Gruzijci nisu uspjeli ugroziti Furiju, dok je reprezentacija Španjolske pokušavala postići i peti pogodak, ali to im nije dozvolio odlični gruzijski vratar Mamardashvili.

Španjolska je tako izborila četvrtfinalni ogled protiv domaćina Njemačke koji će se igrati u Stuttgartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo