BOLNA GOL-RAZLIKA / Težak poraz od Španjolske udaljio je Vatrene od prvog mjesta u skupini, a evo kuda nas vodi druga ili treća pozicija

Image
Foto: Profimedia

Dogodi li se da sraz Hrvatske i Italije završi neodlučeno i ostanemo s istim brojem bodova, odlučivat će gol-razlika

15.6.2024.
23:47
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska je Europsko prvenstvo u Njemačkoj otvorila porazom od Španjolske 3-0, a takav visoki poraz mogao bi jako zakomplicirati šanse Vatrenih za prolaz u nokaut fazu.

Image
REAKCIJA KAPETANA /

Modrić: 'Nije išlo, ali siguran sam da ćemo okrenuti situaciju u svoju korist'

Image
REAKCIJA KAPETANA /

Modrić: 'Nije išlo, ali siguran sam da ćemo okrenuti situaciju u svoju korist'

Šanse su naravno još uvijek otvorene čak i za prvo mjesto u skupini jer se igraju još dva kola, no realnost je da poraz od tri gola razlike znači da će Hrvatska jako teško zasjesti na vrh skupine. Pred Vatrenima su još utakmice protiv Albanije (19. lipnja) te Italije (24. lipnja) u kojima će se boriti za drugo mjesto koje također vodi u osminu finala, dok treće mjesto u skupini može značiti prolaz, ali protiv puno težih protivnika. Od šest skupina dva najlošija trećeplasirana ne idu dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završi li Hrvatska kao druga u skupini igrat će u subotu 29. lipnja s početkom u 18 sati u Berlinu protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A. S ozbirom na rezultate iz prvog kola, najizvjesnije je kako bi to mogla biti Švicarska. No, za drugo mjesto u skupini Vatreni će morati preskočiti branitelja naslova Italiju koja je EP otvorila pobjedom protiv Albanije 2-1.

Dogodi li se da sraz Hrvatske i Italije završi neodlučeno i ostanemo s istim brojem bodova, odlučivat će gol-razlika i tu bi Hrvatskoj problem napravio ovako težak poraz od Španjolske. Prođemo li skupinu kao trećeplasirani, igrali bi u osmini finala u ponedjeljak 1. srpnja u 21 sat u Frankfurtu protiv pobjednika skupine F (vjerojatno Portugal) ili pak u utorak 2. srpnja u 18 sati u Münchenu protiv pobjednika skupine E (vjerojatno Belgija). Prođemo li u četvrtfinale, najvjerojatnije bi nas tamo čekala Francuska, a to je, složit ćemo se, nešto teži put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo