ZANIMLJIVO / Što je zajedničko Vatrenima, Barakudama i rukometnim reprezentativcima? Jedan detalj oko njihovih nastupa na EP sve će vas iznenaditi

Image
Foto: Profimedia

U 2024. godini kuglice su dvije nacije spojile na otvaranju tri različita turnira

3.1.2024.
21:43
Profimedia
VOYO logo

Kada su na ždrijebu nogometnog EP-a u Hamburgu Hrvatska i Španjolska izvučene u istu skupinu, odmah se znalo i kako će upravo te dvije reprezentacije odmjeriti snage u susretu prvog kola skupine B.

Image
KRAJ AGONIJE /

Pogledajte kako je bivši HNL-ovac zabio i pomogao svojoj momčadi da dođe do prve pobjede nakon više od četiri mjeseca

Image
KRAJ AGONIJE /

Pogledajte kako je bivši HNL-ovac zabio i pomogao svojoj momčadi da dođe do prve pobjede nakon više od četiri mjeseca

Vatreni protiv Furije često igraju u posljednjih par godina, ali navedeni ždrijeb u Hamburgu samo je bila nadogradnja na ono što se već znalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, i rukometni, ali i vaterpolski reprezentativci Lijepe naše, svoje će nastupe na Europskim prvenstvima otvarati protiv Španjolaca. Jednostavno, ove godine nismo mogli jedni bez drugih.

Prvi će čast naše domovine protiv Furije braniti Barakude. Vaterpolisti u Dubrovniku kreću u obranu naslova europskih prvaka, a prva prepreka na putu bit će im reprezentacija Španjolske. Utakmica se igra 4. siječnja u 20.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećemo dugo čekati na novi okršaj

Samo osam dana kasnije, na rasporedu je novi dvoboj. Onaj rukometni. U dvorani u Mannheimu, snage će odmjeriti rukometaši, a ta utakmica mogla bi biti presudna za ambicije obaju momčadi u nastavku natjecanja. I dok su Barakude poražene u četiri posljednja međusobna ogleda sa Španjolcima, rukometaši u zadnje četiri utakmice protiv ''Hispanosa'' imaju pobjedu, neriješeno i dva poraza. Posebno boli onaj u finalu EP-a 2020. godine...

Nakon što se odrade ''siječanjske bitke'', čeka nas pet mjeseci odmora od Španjolaca. Vatreni svoj nastup na Euru otvaraju 15. lipnja u 18 sati, a kao i rukometaši, imat će dodatan motiv. U posljednja dva susreta sa Furijom bilo je bolno, prvo smo poraženi na Euru u produžecima osmine finala, a onda su Španjolci u ljeto 2023. godine bili bolji nakon izvođenja jedanaesteraca u finalu Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajmo se kako će u 2024. sve krenuti nabolje i kako ćemo izravnati neke stare račune sa Španjolcima na sportskim borilištima...

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo