PALI SLOVACI /

Ukrajina sjajnom igrom u nastavku do preokreta i prve pobjede na Euru

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Slovačke i Ukrajine mogli ste pratiti na portalu Net.hr

20.6.2024.
10:45
Profimedia
VOYO logo

Slovačka - Ukrajina

1-2

Slovačka: Dúbravka; Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko; Kucka, Lobotka, Duda; Schranz, Boženík, Haraslín

Ukrajina: Trubin; Timčik, Zabarnji, Matvijenko, Zinčenko; Šaparenko, Brazko, Sudakov; Jarmolenko, Dovbik, Mudrik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je u prvoj utakmici 2. kola skupine E Eura 2024. nakon preokreta pobijedila Slovačku 2-1.

Image
LUDNICA /

Kakva drama: Srbi se spasili poraza od Slovenije golom u 95. minuti

Image
LUDNICA /

Kakva drama: Srbi se spasili poraza od Slovenije golom u 95. minuti

Slovačka je krenula dominantno od prve minute, no prilika nije bilo do 10. minute kada je Haraslin pucao, ali brani mu Trubin. Već u sljedećem napadu opet je bilo opasno pred golom Ukrajine, no u posljednji trenutak reagirala je njihova obrana. Ukrajina je odgovorila prilikom u 13. minuti kad je Brazko pucao s 20 metara prema golu, ali loptu je smireno primio Dubravka. u 16. minuti Slovačka je izborila slobodan udarac s 22 metra, pucao je Hancko, ali obranio je Trubin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije Slovačka je stigla do zasluženog vodstva kad je ubačaj s lijeve strane na rubu peterca dočekao Schranz i glavom zabio za 1-0. Ukrajinci su zapaprili u 22. minuti kada je Mudrik pucao po golu, ali promašio. U 28. minuti Ukrajina je gotovo izjednačila preko Dovbika, ali odlično je reagirala protivnička obrana. Ukrajina je opet opasna bila u 34. minuti kada je Jarmolenko s desetak metara iskosa s desne strane uzdrmao suprotnu stativu. Novu priliku imali su u 36. minuti kada je Dubravka zaustavio udarac Mudrika. U 42. minuti Hancko je izborio slobodni udarac na 20-ak metara, ali Dubravka je ponovno obranio. Samo minutu kasnije odgovorili su Slovaci preko Haraslina koji je pucao s 20 metara, ali krajnjim naporom obranio mu je Trubin.

U 51. minuti priliku za izjedačenje imao je Dovbik, ali nije uspio realizirati pogodak. Jedva tri minute kasnije, Zinčenko je uspio pronaći Šaparenka u sredini te on zabija gol za 1-1. Nakon gola, Ukrajina je imala inicijativu, ali prilika nije bilo do 74. minute kad je Mudrik zatresao stativu. Bolju igru u nastavklu Ukrajinci su okrunili golom u 80. minuti kada je Jaramčuk dobio loptu iza obrane Slovačke i poslao je pored Dubravke za 2-1.

Do kraja utakmice, Slovaci su tražili izjednačenje no do njega nius došli pa je Ukrajina stigla do prve pobjede na Euru.

Najava:

Slovaci su u prvom kolu iznenađujuće slavili protiv Belgije 1-0, dok je Ukrajince razbila Rumunjska 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije momčadi kroz povijest su igrale međusobno osam puta, u kojima je Slovačka slavila dva puta, Ukrajina tri, a tri su dvoboja završila bez pobjednika. Posljednji njihov dvoboj datila iz studenog 2018. kada su Slovaci u Trnavi slavili 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo