KVALITETA NIJE DOVOLJNA / Slaven Bilić Turcima: 'Vi ste, za razliku od Hrvatske, ispunili očekivanja'

Image
Foto: Profimedia

'Iako Turska nije dobra taktički, sjajna je u smislu energije i motivacije'

2.7.2024.
16:01
Profimedia
VOYO logo

Turska u 21 sat u Leipzigu igra protiv Austrije posljednju utakmicu osmine finala na Europskom prvenstvu.

Image
RASPLET SKUPINE F /

Gruzija srušila Portugal i izborila osminu finala, uz njih među 16 najboljih ide i Turska

Image
RASPLET SKUPINE F /

Gruzija srušila Portugal i izborila osminu finala, uz njih među 16 najboljih ide i Turska

Uoči utakmice nekadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić dao je intervju za turski Fanatik gdje se dotaknuo mnogih detalja o igračkim planovima, strategijama, prednostima i manama dviju momčadi. Turska se nakon 16 godina želi probiti u četvrtfinale Europskog prvenstva, gdje je posljednji put bila 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnoge reprezentacije, uključujući i moju Hrvatsku, nisu uspjele izaći iz skupine. Turska je ispunila očekivanja i prošla u osminu finala. Čestitam Turskoj. Igrali su dobro protiv Gruzije i pobijedili sjajnim golovima. Bili su neučinkoviti protiv Portugala. Vidite, sama kvaliteta nije dovoljna da se pobijedi protivnika na turniru", rekao je Bilić koji je komentirao i izbornika, Vincenza Montellu.

"Odigrao je svoju prvu utakmicu protiv Hrvatske i zasluženo su nas pobijedili u gostima. Montella je vjerovao mladim igračima i pustio ih da igraju. Puno su ga kritizirali zbog njegovog nasljedstva i odabira momčadi. Međutim, smanjio se pritisak i sada bi ga trebali svi ostaviti na miru", rekao je Bilić pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako Turska nije dobra taktički, sjajna je u smislu energije i motivacije. Jako su mi se svidjeli Barış Alper i Kenan Yıldız. Nema mnogo tako talentiranih igrača u današnjem nogometu. Igrači u Turskoj preuzimaju odgovornost, jako su dobri s loptom, oni mogu podnijeti pritisak i dobro igraju u tranziciji."

Bilić je odgovorio i na pitanje kakvu utakmicu očekluje protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Austrija će raditi puno 'gegenpressinga'. Ovaj presing je vrlo opasan za Tursku! Međutim, protiv toga, bočni braniči i napadači moraju koristiti prostore koje je protivnik ostavio prazne. Veliki je guibtak za Tursku što neće biti Hakana Çalhanoğlua. On je vođa, kapetan i najpopularniji igrač momčadi. Njegov dres je broj 10, ali on igra pod brojem 6, u srcu svoje momčadi. On je 'referenca igrač' za Tursku."

Rekao je par riječi i o Ardi Güleru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Arda je još jako mlad, ali ima sjajnu lijevu nogu. Zabio je savršen gol u utakmici s Gruzijom. On je poseban igrač i ima izvrsne kvalitete s loptom. Prije svega, ima vrlo samouvjeren stil. Na kraju krajeva, Real Madrid ne kupuje igrača slučajno. On još mora napredovati, ali je definitivno jako dobar igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo