RAPSODIJA ORANJA / Furiozna Nizozemska deklasirala Rumunje za četvrtfinale Eura

Image
Foto: Profimedia

Utakmicu Rumunjske i Turske u osmini finala Europskog prvenstva mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

2.7.2024.
16:31
Profimedia
VOYO logo

Nizozemska je pobijedila Rumunjsku 3:0 u osmini finala i izborila četvrtfinale Europskog prvenstva u kojemu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrije i Turske.

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rumunji na Euru 'zapalili' stadion, atraktivne navijačice ukrale pažnju

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rumunji na Euru 'zapalili' stadion, atraktivne navijačice ukrale pažnju

Vodeći pogodak za Nizozemce postigao je Cody Gakpo u 20. minuti. Isti je igrač asistirao u 83. minuti za pogodak Donyella Malena. Ovaj je nizozemski napadač u trećoj minuti dodatka postavio konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska - Nizozemska 0:3

Sastavi:

Rumunjska: Niță; Rațiu, Drăgușin, Burcă, SoNita; Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos; M Marin; Hagi, R Marin, Stanciu, Man; Dragus

Nizozemska: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake; Reijnders, Schouten; Bergwijn, Gakpo, Simons; Depay

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je krenula vrlo ratoborno pa je već u drugoj minuti Hagiju potekla krv iz nosa nakon sudara s Dumfriesom, ali uspio je nastaviti utakmicu sa zavojem oko glave. Pet minuta nakon toga vidjeli smo prvi udarac na utakmici, pokušao je Simmons iz daljine, ali rumunjski vratar je bio siguran. Ruminji su nakon toga preuzeli inicijativu i nastojali stići do gola, a Nizozemci su bili u podređenom položaju i disciplinirano se branili.

U jeku pritiska Rumunjske Nizozemska je povela. U 20. minuti Gakpo je zabio svoj treći pogodak na turniru nakon što je primio loptu na lijevoj strani, probio se u sredinu i silovitim udarcem zatresao mrežu. Sedam minuta nakon toga Reijnders je pokušao zabiti za 2:0 atraktivnim volejem, ali njegov pokušaj je blokiran. Nastavili su Nizozemci nakon toga s pritiskom i Rumunji su se samo branili, a u 31. minuti Dumfries je nakon sjajne dubinske lopte vratio u peterac, a tamo rumunjski branič Dragusin uklizava, izbija u korner i sprječava skoro siguran gol. U samoj završnici prvog poluvremena, u 43. minuti, Nizozemci su promašili sjajnu šansu. Dumfries je napravio kaos u rumunjskoj obrani i pronašao Simonsa koji je bio nečuvan na osam metara i pucao, ali njegov udarac otišao je pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Rumunji su vrlo dobro otvorili drugo poluvrijeme i 'stisnuli' Nizozemce, no prvu ozbiljniju šansu imale su Oranje. u 50. minuti Reijnders je dobro prošao i snažno pucao s ruba šesnaesterca, no njegov udarac je blokiran. Pet minuta nakon toga Dumfries je ponovno probio bok i ubacio prema Depayu, a loptu je skrenuo rumunjski branič i prema vlastitom golu, a zaustavio ju je njegov suigrač malo prije gol linije. Nedugo nakon toga još jedan opašaj pokušaj Nizozemaca - Van Dijk  je nakon kornera bio najviši u skoku i pucao, a njegov udarac je odsjeo na vratnici.

U 62. minuti nova prijetnja Nizozemaca. Sjani Gakpo je prošao po sredini i pucao s petnaestak metara, a njegov udarac sjajno je obranio Nita. Minutu nakon toga ponovno se zatresla mreža Rumunjske, zabio je Gakpo, ali taj gol je poništen zbog zaleđa. U 68. iz slobodnog udarca je pokušao Depay, rumunjski golman se ispružio, a udarac je otišao pored gola. Novu sjajnu šansu Nizozemci su imali u 73. minuti kada je nakon krasne akcije Veerman pucao s ruba peterca, ali njegov udarac nije išao u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 83. minuti Nizozemska je uspjela doći do drugog gola. Gakpo se sjajno snašao, spriječio da lopta izađe u gol aut i dodao Malenu u sredini, a on silovito puca i postavlja 2:0. U sudačkoj nadoknadi Nizozemci su stigli i do trećeg pogotka, svoj drugi gol zabio je Malen, a 3:0 bio je konačan rezultat utakmice.

Utakmica je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

_____________________________________

Najava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska se porazom od Austrije (3-2) u posljednjoj utakmici u skupini kvalificirala u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, a nakon dramatičnog prolaska njihov izbornik Ronald Koeman istaknuo je da nije zadovoljan i naglasio da "moraju smisliti odgovor kao momčad za sljedeću utakmicu jer bi nam mogla biti posljednja".

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada im u toj sljedećoj utakmici prijeti Rumunjska, reprezentacija protiv koje imaju jako dobra iskustva. Oranje su pobijedile u 10 od svojih posljednjih 14 utakmica s Rumunjskom, izgubivši samo jedan. No izabranici Edwarda Iordănescua imaju visoko samopouzdanje nakon što su osvojili skupinu E i stigli do prve nokaut faze na europskim prvenstvima od 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo