'BIO BI RED' / Rakitić se osvrnuo na Euro: 'Bilo bi lijepo vidjeti Modrića kako podiže pehar Europskog prvenstva'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vezni igrač sa 106 nastupa za Hrvatsku kaže da je 'zanimljivo gledati kako hrvatski nogomet nastavlja rasti'

11.6.2024.
12:26
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Bivši dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić rekao je da je Hrvatska sačinjena od starijih iskusnih igrača i mlađih koji su napravili iskorak, pa će s uzbuđenjem pratiti njihov nastup na Europskom prvenstvu.

Image
NJIH 16 NA TRONU /

Nitko kao izbornik nije dva puta bio prvak Europe: Samo jedan je naslov uzeo i kao igrač

Image
NJIH 16 NA TRONU /

Nitko kao izbornik nije dva puta bio prvak Europe: Samo jedan je naslov uzeo i kao igrač

"Naravno da sam uzbuđen jer volim nogomet i svoju nacionalnu reprezentaciju. To osjećam sada, a osjećat ću i za deset godina", izjavio je 36-godišnji Rakitić u intervjuu španjolskim novinama AS objavljenom u utorak. Rekao je da će Europsko prvenstvo gledati doma uz suprugu i djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluku da prestanem igrati za reprezentaciju donio sam s puno srca. Moja obitelj se bila puno žrtvovala zbog mene pa je bio trenutak da donesem odluku za suprugu i kćeri", ispričao je.

Rakitić, koji je igrao za Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva 2018., za reprezentaciju ne nastupa od rujna 2020. kada je prešao iz Barcelone u Sevillu. Prije šest mjeseci je došao u saudijski klub Al-Shabab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početak mi je bio spektakularan, zabio sam gol u prvom nastupu, ali je sezona bila teška za klub jer je tri puta mijenjao trenera", rekao je Rakitić. Zatim je imao nesreću da se ozlijedio i izbivao dva mjeseca s terena. Premda su mu liječnici savjetovali da pauzira do kraja sezone i ne riskira, on je "forsirao" pa se prošli mjesec vratio na teren odigravši posljednje tri utakmice.

"Htio sam pomoći ekipi", istaknuo je. U glavnom gradu Rijadu je lijepo njegovoj obitelji, pa je zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u subotu otvoriti Europsko prvenstvo sa Španjolskom.

"Bilo bi dobro da takvom istom utakmicom i završi prvenstvo", rekao je nasmijavši se. Hrvatska i Španjolska su već igrale u finalu Lige nacija prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da ste tada vi pobijedili, bio bi red da mi osvojimo Euro", rekao je Rakitić španjolskom novinaru.

Napomenuo je da je skupina u kojoj su još Italija i Albanija "najteža na prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srećom, s obzirom na ovaj novi format, može se proći i kao trećeplasirani. A kasnije se može svašta dogoditi", rekao je. Uvjeren je da će biti iznenađanja na prvenstvu jer "među reprezentacijama nema razlika kao prije nekoliko godina". 

Hrvatsku smatra mješavinom starijih iskusnih igrača i mlađih talentiranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su igrači iz moje generacije, kojima je ovo možda zadnji ili predzadnji ples, poput Modrića, Perišića, Vide, Petkovića...Ali tu su i mlađi igrači koji su iskoračili poput Pašalića u Atalanti ili Lovre Majera", rekao je. "Prolaze godine, a Kramarić nastavlja zabijati milijune golova u Bundesligi. Livaković se osjeća jako dobro. Imamo Gvardiola u Citiju koji je po meni među najbolja tri braniča u svijetu", dodao je.

Izbornika Zlatka Dalića smatra "nevjerojatnim majstorom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne samo zbog nogometa nego i mentaliteta. Zlatko je veliki psiholog", napomenuo je Rakitić.

Vezni igrač sa 106 nastupa za Hrvatsku kaže da je "zanimljivo gledati kako hrvatski nogomet nastavlja rasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo zemlja s oko 4 milijuna stanovnika pa se čini nestvarnim naš učinak na velikim natjecanjima, napose Svjetskim prvenstvima. To se kosi s logikom", napomenuo je.

Rekao je da je kapetan Modrić zaslužio osvojiti neko natjecanje s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi lijepo vidjeti Modrića kako podiže pehar Europskog prvenstva", rekao je Rakitić. Preko mobitela su razgovarali nakon što je reprezentacija posjetila prošli tjedan papu Franju u Vatikanu.

"S Modrićem sam razgovarao o tom posjetu. Bilo je to lijepo putovanje u Vatikan, nadam se da će im pomoći na Europskom prvenstvu. Poštujem sve religije, ali sam uvjereni katolik. Molim se svaki dan", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo