VAŠE MIŠLJENJE / Pitali smo vas tko treba pucati penale: Petkovića ste 'pokopali', a čak tri igrača dijele najveći broj glasova

Image
Foto: Profimedia

Odlučili smo pitati za Vaše mišljenje u našoj anketi 'Tko treba pucati penale u reprezentaciji?', a ovako ste odgovorili

17.6.2024.
6:29
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska je u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu u Njemčkoj izgubila od Španjolske 3-0, a jedna od situacija koje su glavna tema skoro svih razogovora u analizi utakmice je promašeni penal Brune Petkovića u 80. minuti susreta.

Image
ANKETA /

Je li Dalić s pravom prozvao Petkovića: Tko treba pucati penale u hrvatskoj reprezentaciji?

Image
ANKETA /

Je li Dalić s pravom prozvao Petkovića: Tko treba pucati penale u hrvatskoj reprezentaciji?

Lovro Majer je ukrao jednu loptu španjolskom golmanu Unaiju Simonu i brzo dao Petkoviću koji se našao u vrlo izglednoj šansi za gol. Međutim, nije odlučio pucati već je radije pao nakon što je osjetio lagani udarac s leđa po nozi, a sudac Michael Oliver pokazao je na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković je možda očekivao crveni karton za Rodrija koji ga je zaustavio prekršajem s leđa u izglednoj gol prilici, no pravila su takva već dulje vrijeme da se više ne daje crveni karton uz penal već je dovoljno pokazati samo žuti. Petković je zatim uzeo loptu, namjestio ju na bijelu točku, zatim pucao u praktički isto mjesto gdje mu je isti taj golman obranio udarac u raspucavanju u finalu Lige nacija. Simon mu je opet obranio, a na odbijenu loptu natrčao je Ivan Perišić koji je dao nazad do Petkovića, a ovaj ipak uspio nekako ubaciti u mrežu. Međutim, VAR je pregledom snimke vidio kako je Perišić jednom nogom već utrčao u šesnaestercu prije udarca Petkovića te je na kraju poništio gol.

Ostavilo je sve skupa gorak okus i iako taj gol možda ne bi donio pobjedu na kraju Hrvatskoj, a možda niti neriješeni rezultat, ali na kraju grupne faze i gol-razlika bi mogla igrati veliku ulogu u određivanju tko prolazi u nokaut fazu, a tko ispada iz natjecanja. Gol-razlika bi mogla napraviti razliku i u tome idemo li u slučaju prolaska s drugog ili trećeg mjesta, na slabijeg ili pak jačeg protivnika u nastavku natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Penale pucaju Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca", istaknuo je izbornik Zlatko Dalić pa dodao:

"Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u momčadi i on nije trebao pucati penal. Trebali su pucati Perišić ili Majer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješnost naših igrača vidi se i na grafici Sofascorea gdje su uključeni i penali u raspucavanjima.

Image
Foto: Sofascore

Stoga smo odlučili pitati i za Vaše mišljenje, a u našoj anketi 'Tko treba pucati penale u reprezentaciji?' ste ovako odgovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po 25 posto vaših odgovora dobili su Kramarić, Perišić i Majer. Na 13 posto vaših glasova je Modrić, a Petković na svega sedam posto. Opciju 'nitko od navedenih' odabralo vas je šest posto.

Image
Foto: Screenshot
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo