KAKAV DAN / Bolji poklon za rođendan nije mogao zamisliti: 'Ovo je bila utakmica vrijedna finala'

Image

'Ovo je prvi put da smo pobijedili u prvoj utakmici na turniru, a na posljednja tri Eura nismo uspjeli proći skupinu'

18.6.2024.
22:40
VOYO logo

Izbornik turske nogometne reprezentacije Vincenzo Montella izjavio je nakon pobjede njegove momčadi nad Gruzijom (3-1) da mu je ovo bio najbolji dar za njegov 52. rođendan koji je proslavio baš na dan kad je Turska po prvi put u povijesti ostvarila pobjedu u prvoj utakmici na europskom prvenstvu.

Image
'Killer' za RTL /

Klasnić o ključnoj utakmici Vatrenih: 'Pokazat ćemo što je prava Hrvatska'

Image
'Killer' za RTL /

Klasnić o ključnoj utakmici Vatrenih: 'Pokazat ćemo što je prava Hrvatska'

"Ovo je bila utakmica vrijedna finala. Naši su navijači bili sjajni, čak i kad nam je bilo teško, tako da je ovo pobjeda i za njih. Danas sam napunio 52 godine pa je ovo najbolji dar koji sam mogao dobiti. Ovo je prvi put da smo pobijedili u prvoj utakmici na turniru, a na posljednja tri Eura nismo uspjeli proći skupinu. Zadnji put čak nismo osvojili ni bod. Naš je prvi cilj bio pobijediti u ovoj utakmici", rekao je Montella pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad kad smo pobijedili, sanjamo o pobjedi u sljedećem dvoboju i plasmanu u nokaut fazu. Imali smo 22 udarca. Moramo biti precizniji, ali cijenim što je momčad činila, kako je igrala. Malo smo se opustili nakon poništenog pogotka, ali to se događa. Gruzijci su se pokazali kao fizički snažna momčad, dobro organizirana. Znaju što je njihova snaga i gdje su ranjivi pa tako i igraju. Nisu slučajno došli na Euro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arda Guler fantastično je zabio drugi gol Turske.

"Ovo je bila teška utakmica i mogu samo čestitati svojim suigračima na pobjedi. Malo je reći da su naši navijači bili sjajni. Bili su mnogo više od toga. Drago mi je da smo ovu pobjedu mogli darovati našem treneru. Što se mene tiče, nisu mi važna pojedinačna ostvarenja. Jedino mi je važna momčad i ushićen sam što mogu biti dio nje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je dobio i izbornik Gruzije Willy Sagnol.

"Nikada nije ugodno izgubiti, ali mislim da možemo biti ponosni na našu izvedbu i na to što smo gruzijski nogomet prikazali u tako pozitivnom svjetlu. Mislim da smo imali jednak broj prilika kao i oni. Uvijek treba gledati širu sliku. Nastup na Euru je rezultat napornog rada u Gruziji, uključivanja mladih u posljednjem desetljeću i ovaj turnir je nagrada za uloženi trud. Malo nam je nedostajalo talenta, malo više iskustva - onih stvari koje ćemo dobiti kroz sudjelovanje na ovakvim turnirima. Što ćemo više igrati ovakvih utakmica, bit ćemo bolji. Uvjeren sam da u budućnosti, u sljedećim mjesecima i godinama, Gruzija neće gubiti ovakve utakmice. Uvjeren sam da ćemo ovakvu predstavu ponoviti (protiv Češke) i već sam uzbuđen zbog pomisli na subotnju utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo