RIJEČ STRUČNJAKA / Jurčević: 'Dalić je dobio što je želio. Petković ili Budimir? Sve ovisi o jednoj stvari'

Image
Foto: Profimedia

Nikola Jurčević nam je rekao što se moglo zaključiti iz utakmice Hrvatske i Sjeverne Makedonije

4.6.2024.
10:31
Profimedia
VOYO logo

U prvom pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj, hrvatska nogometna reprezentacija je na riječkoj Rujevici pred 8.000 gledatelja pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 3-0.

Image
PROGOVORIO I O VLAŠIĆU /

Dalić otkrio kada će se priključiti Modrić; Kramarić: 'Mnogi ne znaju neke detalje'

Image
PROGOVORIO I O VLAŠIĆU /

Dalić otkrio kada će se priključiti Modrić; Kramarić: 'Mnogi ne znaju neke detalje'

Vatreni" su rutinski odradili posao protiv suparnika koji je trebao biti priprema za Albaniju s kojom se Hrvatska, uz Italiju i Španjolsku, nalazi u grupi B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dva gola za Vatrene zabio je Lovro Majer. Prvi u 10. minuti iz slobodnog udarca s više od 20 metara, a drugi u 45. minuti nakon sjajne asistencije Brune Petkovića petom. Konačnih 3-0 u 80. minuti postavio je ljubimac Rujevice, Marco Pašalić postigavši prvijenac u hrvatskom dresu.

Utakmicu je za Net.hr analizirao bivši hrvatski reprezentativac i pomoćni trener u reprezentaciji dok je Vatrene vodio Slaven Bilić, Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna jako dobra provjera u kojoj je izbornik dobio sve što je želio od te utakmice. Jasno da je to bila utakmica u kojoj se igralo bez nekolicine naših standardnih igrača, ali prije svega lijepo je pobijediti 3:0. Ovako, malo si natankao samopouzdanja i odmah se lakše trenira i radi, bez obzira na to što se radilo o prijateljskoj utakmici. Igrači koji su kandidati za udarnu postavu, većina ili skoro svi, su pokazali da su spremni. Pogotovo Majer koji je jako dobru utakmicu odigrao. Nije bilo povrijeđenih, a va utakmica će jako koristiti i Perišiću. Dva igrača koji su kandidati za krilne pozicije, Pjaca i Pašalić, su u jednoj manjoj minutaži dali gol i asistirali. Izbornik je i sam apostrofirao nekoliko detalja koji mu se baš nisu svidjeli, dvije -tri obrambene situacije gdje je morao spašavati Livaković, ali ipak sve u svemu prevladava jedan pozitivan dojam", rekao je na početku pa se osvrnuo na odličnu predstavu Lovre Majera i rekao smatra li da se nametnuo izborniku Daliću za prvu ekipu na Euru:

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Jasno je da su ove centralne pozicije koje njemu najviše odgovaraju popunjene s našim najboljim veznim redom - Modrić, Brozović, Brozović i Kovačić. Tako da ako gledamo malo neku našu kompoziciju, jasno je da je otvorena pozicija desnog krila. Naravno da Majer ne može igrati desno krilo tako da igra kao pravo desno krilo, ali može biti igrač koji je dodatni vezni igrač koji ulazi u sredinu i koji ima otvorenu lijevu nogu pa bude i opasan po gol. Sigurno da može biti kandidat, ali naravno, tu su i drugi igrači. Mislim da je najbliža solucija u toj varijanti gdje će izbornik morati improvizirati Majer ili Kramarić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se osvrnuo na našu obranu na Europskom prvenstvu.

"Mislim da će stoperski par biti Šutalo i Erlić, bez obzira na to što i jedan i drugi nisu baš imali sjajnu sezonu s obzirom na rezultate klubova i sve što se događalo. Erlićev Sassuolo je ispao iz lige, a Šutalov Ajax je bio ispod svog renomea, ali oni su igrači koji su do sada u tih sedam osam utakmica koje su igrali kao stoperski par u reprezentaciji, pa i protiv ovih super jakih reprezentacija poput Francuska, odigrali odlično, mislim da su primili samo jedan gol, tako da mi se čini da su oni tu u prednosti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je dao svoje mišljenje o tome tko bi trebao krenuti u napadu protiv Španjolske, u prvoj utakmici na europskoj smotri.

"To ovisi o taktičkom opredjeljenju. Imamo jednog Petkovića koji je uvijek u stanju izvući neki genijalan potez, koji igra na drugačiji način od Budimira. Budimir nudi jednu agresiju, silinu, borbu, trku, ofenzivni presing. Petković je s druge strane bolji u kombinatorici, bolje u suradnji s našim veznim igračima. Sve ovisi o tome što će izbornik tražiti. Čini mi se da je u nekoj maloj prednosti Petković, ali mislim da će Petković i Budimir većim dijelom dijeliti minutažu i na prvoj utakmici, pa i dalje na Euru", zaključio je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo