NAKON VELIKE POBJEDE / Izbornik Rumunjske ne skriva oduševljenje: 'Želio bih zahvaliti svakom Rumunju na svijetu'

Image

Jedne hvata euforija, drugi potpuno utučeni

17.6.2024.
18:33
VOYO logo

Izbornik rumunjske nogometne reprezentacije Edward Iordanescu razumljivo je bio euforičan nakon 3-0 pobjede protiv Ukrajine u prvom susretu skupine E na EURU.

Image
DOBRO GA JE PROUČIO /

Španjolski vratar otkrio tajnu o Petkovićevom penalu: 'Znao sam što će napraviti'

Image
DOBRO GA JE PROUČIO /

Španjolski vratar otkrio tajnu o Petkovićevom penalu: 'Znao sam što će napraviti'

"Želio bih zahvaliti svakom Rumunju na svijetu, znam kako su danas bili uz nas. Moja je momčad odigrala fantastično. Ako ste ranije i sumnjali, mislim da mi sada možete vjerovati kako je ovo sjajna momčad. Čestitke dečkima, bilo je nevjerojatno. Otkako sam došao u reprezentaciju, imao sam i teških trenutaka, ali i drugih velikih utakmica. Ranije smo imali zlatne generacije koje su odigrale velike utakmice, ali ova generacija ima dušu i najveće srce. Mislim kako ova generacija nema limita", rekao je Iordanescu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračem utakmice proglašen je rumunjski kapetan Nicolae Stanciu, koji je postigao sjajan prvi gol.

"Poznajem sebe i svoje suigače i zato znam kako nećemo slaviti nakon ove pobjede. Sada slijedi koncentracija na Belgiju. Podrška navijača je bila jedinstvena, dosada nikad to nismo iskusili, moja braća, otac i supruga plakali su na tribinama. Nadam se kako smo ih usrećili, dana smo bili senzacionalni. Reprezentativni dres mi znači sve, pa zabiti na EURU i to na način na koji sam to uspio je nevjerojatno, ovo je gol moje karijere", kazao je Stanciu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinci utučeni

Izbornik ukrajinske nogometne reprezentacije Serhij Rebrov teško je pronalazio riječi nakon uvjerljivog 0-3 poraza od Rumunjske na startu natjecanja u skupini E na EURU.

"Imali smo posjed lopte, ali nismo uspijevali kreirati prilike. Nitko nije očekivao ovakav rezultat. Rumunjska je odlična momčad koja zna igrati i to je danas pokazala. Sada nas očekuje vrlo važna utakmica protiv Slovačke. Moramo obaviti ozbiljne razgovore unutar momčadi i pripremiti se za sljedeću utakmicu", izjavio je Rebrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaranje nije krio niti ukrajinski kapetan Taras Stepanenko:

"Jako sam razočaran s našom igrom. Danas nismo bili na svojoj razini. Rumunjska je zaslužila pobjedu, a mi moramo dalje. Imamo još dvije utakmice u kojima moramo promijeniti situaciju. Ponekad se loše stvari dogode u najvažnijim trenucima, kontrolirali smo utakmicu, ali bili smo kažnjeni nakon prve pogreške. Na ovakvim turnirima morate igrati jednostavno pred vlastitim golom, a i trener nas je upozoraio na to prije utakmice. Nakon Stanciuova eurogola stvarno sam mislio da ćemo u drugom poluvremenu biti agresivniji i zabiti, ali to se nije dogodilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinu za četiri dana očekuje utakmica protiv Slovačke.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo