'Najbolja kad je najteže' / Predstavljena himna Vatrenih, Vrsaljko u novoj ulozi: 'Zaboravim da nisam dio igračkog kadra'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ususret Euru izašla je prva službena himna, na čijem su predstavljanju sudjelovali predsjednik Kustić i Šime Vrsaljko

31.5.2024.
11:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni se pripremaju za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinje 14. lipnja. Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini B, po mnogima skupini smrti, u kojoj će odmjeriti snage sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

Image
Najbolja kad je najteže /

HNS izabrao gubitnički slogan HDZ-a: Kakva vam je nova himna Vatrenih?

Image
Najbolja kad je najteže /

HNS izabrao gubitnički slogan HDZ-a: Kakva vam je nova himna Vatrenih?

I dok pripreme traju na Rujevici, ovih dana stvara se sve jača atmosfera nabrijavanja za Euro. Najprije se održala presica vezana uz knjigu o uspjesima Vatrenih, "Vatreni odsjaj". Sada se održala nova presica HNS-a povodom predstavljanja prve službene himne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Himna se zove Najbolja kad je najteže, autor je Tiho Orlić, a izvođač frontmen Opće opasnosti Pero Galić. Uz predstavljanje himne na konferenciji novinarima obratili su se predsjednik HNS-a Marijan Kustić te Šime Vrsaljko, bivši Vatreni koji je trenutačno ambasador HNS-a

Najprije je riječ održao predsjednik Kustić:
"Zahvalio bih se Tihi Orliću i Općoj opasnosti. Ne znam što bih rekao, ovo je da se čovjek naježi. To je poruka koju mi kao Savez promoviramo godinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušavam biti što je moguće više s reprezentacijom. Ozračje je odlično, dečki se priključuju. Čekamo najvećeg, Luku Modrića. Odnosi su odlični. Obitelj, poniznost, domoljublje, sve igrače to krasi", bio je dobro raspoložen predsjednik HNS-a.

Zatim je svoje dojmove o himni iznio Vrsaljko:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da će biti dobro. Sve ono što predstavlja HNS je uvijek bilo fenomenalno, ali ovo nisam očekivao. Ugodno sam iznenađen, čestitam svima. Pjesma je emocija, ona je ono što je hrvatska reprezentacija. Slušajući pjesmu i vraćajući se u igračke dane, mogu reći da ova pjesma pokreće i stvara sinergiju."

"Počašćen sam i sretan kao čovjek i bivši reprezentativac na ukazanom povjerenju da budem ambasador reprezentacije. Odgovornost je velika. Sve ono što sam promovirao u svetom dresu, to ću raditi i u novoj ulozi. Emocija je bitna, nastavit ću u istom tonu. Gledajući igrače u hotelu, vidim bliskost i na trenutke zaboravljam da nisam dio igračkog kadra", komentirao je srebrni Vatreni svoju novu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozračje oko reprezentacije uoči Eura je onakvo kakvo treba biti. To je ono što nas pokreće, vjerujem da će sve biti dobro.", zaključio je Vrsaljko

Riječ su tada preuzeli autori i izvođači pjesme. Najprije se javio autor glazbe i teksta, Tiho Orlić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo zahvala predsjedniku Saveza Marijanu Kustiću. U startu mi je bilo napraviti nešto što se još nije napravilo. To me i vodi u životu. Htio sam da pjesma ne bude tipična navijačka, da ostane za duže vrijeme, opisati ono što smo mi, stremljenja, nadanja, htio sam opisati što smo to mi, što smo prošli od osnivanja države, pa i kroz uspjehe hrvatskog nogometa. To nekako objediniti. Nikad u Hrvatskoj nije napravljena veća pozornica za snimanje spota. Presretan sam kako je sve ispalo."

Za kraj se zahvalio i izvođač himne, Pero Galić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno smo sretni i zahvalni što smo dobili priliku sudjelovati u ovom projektu. Nadam se da će pjesma biti motivirajuća, a sreća je da je rock'n'roll stigao na ovo mjesto, da se sve poveže."

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo