PUT NJEMAČKE / Gradovi domaćini Eura 2024.: München - grad piva, vrhunskog nogometa i BMW-a

Image
Foto: PROFIMEDIA

U Bavarskoj će svaki posjetitelj doći na svoje. Ako volite nogomet, pivo i automobile ne možete promašiti posjetom ovog grada...

23.5.2024.
16:28
PROFIMEDIA
VOYO logo

U našem vodiču kroz gradove domaćine Europskog prvenstva prvo smo vam predstavili Berlin, Hamburg i Leipzig u kojima će Vatreni igrati utakmice u skupini B protiv Španjolske, Albanije i Italije. Preostalih sedam gradova proći ćemo geografski - od juga prema sjeveru. Prvi na redu je München, glavni grad Bavarske.

Image
PUT NJEMAČKE /

Gradovi domaćini Eura 2024.: Vodimo vas kroz Leipzig, spoj povijesti, kulture i noćnog života

Image
PUT NJEMAČKE /

Gradovi domaćini Eura 2024.: Vodimo vas kroz Leipzig, spoj povijesti, kulture i noćnog života

Smješten u južnoj Njemačkoj poznat je po svojoj bogatoj povijesti i raznim turističkim atrakcijama koje privlače posjetitelje iz cijelog svijeta, a svima vam napamet vjerojatno pada - Oktoberfest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

München je po broju stanovnika treći grad u Njemačkoj, a površinom je šesti, a prema podacima iz 2018. godine najveći broj stranaca koji živi u tom gradu bili su - Hrvati.

Glavni trg odredište je svakog posjetitelja ovog grada, a zove se Marienplatz. Nalazi se u središtu Münchena, a poznat je po impozantnoj Novoj vijećnici (Neues Rathaus) sa zvonikom koji svakodnevno privlači mnoštvo turista svojom glazbenom izvedbom Glockenspiel. Zaštitni znak grada je u blizini sagrađena gotička Frauenkirche sa svoja dva markantna tornja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROFIMEDIA

Ljubitelji muzeja će u Münchenu doći na svoje - Pinakoteka moderne, Nova pinakoteka i Njemački muzej (najveći svjetski muzej posvećen znanosti i tehnologij) nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

München je poznat naravno i po BMW automobilima, stoga vas tamo čeka i BMW Museum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROFIMEDIA

Ako vas zanima priroda, svratite do Engleskog vrta koji je jedan od najvećih urbanih parkova na svijetu unutar kojeg se nalazi i Japanski čajni vrt te poznata pivnica na otvorenom - Chinesischer Turm.

U Münchenu nećete proći bez popijenog piva (ili više), ali ako taj grad posjetite u vrijeme EP-a, nećete doživjeti čari Oktoberfesta. Najveći je to svjetski festival piva koji se održava svake godine krajem rujna i početkom listopada. Milijuni posjetitelja dolaze uživati u bavarskom pivu, hrani i tradicionalnoj glazbi, ali sve što se nudi na Oktoberfestu pronaći ćete u bilo kojoj drugoj pivnici u Münchenu i definitivno nećete požaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROFIMEDIA

Priču o jedinom gradu domaćinu koji se nalazi u Bavarskoj zaključit ćemo sportom. Allianz Arena je stadion na kojem će se igrati utakmice, a inače je dom Bayerna, najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Stadioni domaćini Europskog prvenstva u Njemačkoj.
Ipak, u sjevernom dijelu grada nalazi se Olimpijski park (Olympiapark). Jedan je od najpoznatijih i najposjećenijih gradskih parkova, koji nudi niz atrakcija i aktivnosti za posjetitelje svih uzrasta. Park je izgrađen za potrebe Ljetnih olimpijskih igara 1972. godine i od tada je postao simbol moderne arhitekture i sporta, a glavne atrakcije su Olimpijski stadion te Olimpijski toranj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROFIMEDIA

Hoće li Hrvatska igrati u Münchenu, zasad se ne zna, ali zato će tamo okršaj imati Slovenija i Srbija. U nokaut-fazi Allianz Arena ugostit će jednu utakmicu osmine finala (1E vs 3 A/B/C/D) i jedan polufinalni susret.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo