Najbolji strijelac turnira / Zabio za povijesni uspjeh Gruzije pa se našao u društvu najboljih europskih napadača

Image
Foto: profimedia

Gruzijci su u srijedu ostvarili povijesni uspjeh, no jedan od igrača upao je u društvo najubojitijih napadača Europskih prvenstava

27.6.2024.
8:51
profimedia
VOYO logo

U srijedu je Gruzija iznenadila nogometni svijet. Najniže rangirana zemlja na Europskome prvenstvu svladala je Portugal 2-0 u zadnjem kolu skupine F i ostvarila povijesni plasman u osminu finala.

Gruzijci su debitanti na međunarodnim natjecanjima i izgleda da će se njihov san nastaviti. Osim sjajnog vratara Mamardashvilija koji je svojim obranama dosad dostojan Zlatne rukavice još jedan igrač ima turnir iz snova. Radi se o Georgesu Mikautadzeu koji je u utakmici protiv Portugala postigao svoj treći pogodak na turniru i trenutačno je najbolji strijelac prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzijski napadač zabio je u svim utakmicama grupne faze i time se našao u elitnome društvu. Postao je deveti igrač kojemu uspjelo zabiti na sve tri grupne utakmice, a igrači koji su to ostvarili prije njega su Michel Platini, Alan Shearer, Hristov Stoichkov, Savo Milošević, Milan Baroš, Ruud van Nistelrooy, Gareth Bale te Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzija je debitant na ovome natjecanju i izgleda da se san nastavlja. U osmini finala čeka ih moćna Španjolska, no Gruzijci nemaju što izgubiti jer već sada pišu povijesne uspjehe svoje nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo