Nezadovoljni navijači /

Englezi zasuli izbornika čašama piva nakon utakmice, Southgate: 'Razumijem ih'

Image
Foto: Profimedia

Engleska reprezentacija nalazi se na udaru kritika navijača zbog neuvjerljive igre

26.6.2024.
12:34
Profimedia
VOYO logo

Engleska nogometna reprezentacija odigrala je 0-0 sa Slovenijom i s ukupnih pet bodova završila prva u skupini C na Europskome prvenstvu. Ipak Englezi igraju neuvjerljivo i dosadno te svojom igrom ne opravdavaju status prvog favorita Europskoga prvenstva koji su imali na kladionicama prije početka turnira.

Image
Ružne scene /

Srpski navijači izazvali nerede prije utakmice s Danskom: Ozlijeđeno devet policajaca

Image
Ružne scene /

Srpski navijači izazvali nerede prije utakmice s Danskom: Ozlijeđeno devet policajaca

Najskuplja momčad Eura u svega tri utakmice je zabila dva boda te domaći navijači nisu zadovoljni igrom Garetha Southgatea. To su pokazali i nakon utakmice sa Slovenijom. Gordi Albion je nakon osiguranog plasmana odlučio pozdraviti momčad a tada ih je dočekalo neugodno iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski Daily Mail prenosi kako su tri čaše piva s engleskih tribina poletjele prema izborniku Southgateu.

Izbornik se oglasio nakon incidenta u pomirljivom tonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijem to. Neću bježati od toga. Najvažnije je da ostanemo uz momčad. Razumijem narativ prema meni. To je bolje za momčad nego da se okrene protiv njih, ali stvara neobično okruženje za rad."

"Nisam vidio ni jednu drugu momčad koja se kvalificirala i primila slične kritike. Prepoznajem kada imate trenutke kao na kraju utakmice, tražim od igrača da budu neustrašivi, neću odustati od toga da se zahvalim našim navijačima na kraju utakmice", rekao je Southgate

"Kako god se osjećali prema meni, shvaćam, radio sam po Engleskoj 20 godina, vidio sam to. Moj posao je voditi tim kroz ovo i izvući najbolje iz momčadi i zadržati ovu perspektivu za njih. Jako sam jako zadovoljan kako su se nosili s kritikama posebno posljednjih nekoliko dana", bio je ponosan na momčad izbornik Engleske

Objašnjavajući što je mislio pod 'neobičnom okolinom', Southgate se podsjeti dana kad je igrao za englesku reprezentaciju. Tada je bio tragičar u polufinalu Europskoga prvenstva 1996. u Engleskoj gdje su Nijemci izbacili domaćine nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Southgate je bio igrač koji je promašio zadnji jedanaesterac i bio na udaru kritika navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak navijača i očekivanja nacije uvijek je bio veliki teret za engleske reprezentativce. Igra Engleza nije uvjerljiva, ali Southgate zasad daje rezultate. Southgate nema mjesta za pogrešku. Engleski apetiti su preveliki i samo osvajanje prvenstva može ga zadržiti na klupi Gordog Albiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo