Engleska vs Srbija / Engleski mediji uplašeni da se ne ponovi Marseille: 'Dolazi 500 srpskih huligana'

Image
Foto: Profimedia

Utakmicu Engleske i Srbije UEFA je proglasila visokorizičnom, a engleski mediji plaše se sukoba navijača

10.6.2024.
16:32
Profimedia
VOYO logo

U prvom kolu skupine C na Europskome prvenstvu u Njemačkoj igraju Engleska i Srbija. U pozadini poraza od Islanda engleski mediji su svoju zabrinutost na igru Gordi Albiona prenijeli na sigurnost svojih navijača u nadolazećoj utakmici.

Image
VAŠI GLASOVI /

Hrvatska itekako vjeruje u Modrića i ekipu: U našoj anketi samo dvije reprezentacije imaju prave šanse

Image
VAŠI GLASOVI /

Hrvatska itekako vjeruje u Modrića i ekipu: U našoj anketi samo dvije reprezentacije imaju prave šanse

Engleski Guardian prenosi kako je njemačka policija javila da očekuje dolazak oko 500 srpskih huligana koji će provocirati sukobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska igra protiv Srbije u nedjelju u 21 h u Gelsenkirchenu, a engleski navijači koji su godinama bili na zlome glasu, danas su meta svim navijačkim huliganima. Englezi se boje da se ne dogodi katastrofa kao što je bio sukob s Rusima u Francuskoj 2016.

Prema Guardianu, seš policije u Gelsenkirchenu, Peter Both, kaže da je plan presresti problematičnu skupni prije nego se uspiju sukobiti s engleskim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se po procjeni engleskih medija očekuje 40 000 engleskih navijača te 8 000 srpskih. UEFA je stoga ovu utakmicu proglasila visokorizičnom te se konzultirala s njemačkom, srpskom i engleskom policijom.

Nitko u policiji za sad nema konkretne podatke jedino da će oko 500 huligana htjeti otputovati u Njemačku te će za policiju u sprečavanju toga biti najveći problem odvojiti ih od miroljubljivih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su pak prisili više od 1 600 svojih 'problematičnih' navijača da predaju putovnice policiji od 4. lipnja do 14. srpnja kako bi bili sigurni da ne prisustvuju turniru u Njemačkoj.

Njemačka policija pohvalila je suradnju engleske policije dok smatra da bi sa srpskom trebala biti bolja. Od petka počinju kontrole duže granica Njemačke, te se organizatori i engleski mediji nadaju kako će sve proći glatko i neće biti fijaska kao u Marseilleu 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo