VELIKA BITKA / Danci razotkrili slabosti Engleza: Hjulmand zabio golčinu za remi

Image
Foto: pofimedia

Tijek dvoboja Danske i Engleske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

19.6.2024.
12:45
pofimedia
VOYO logo

Danska - Engleska

1:1

Danska: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Maehle, Hjulmand, Højbjerg, Kristiansen; Eriksen; Højlund, Wind

Engleska: Pickford; Trippier, Guéhi, Stones, Walker; Alexander-Arnold, Rice; Saka, Bellingham, Foden; Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska još nije osigurala osminu finala nakon što je s Danskom u drugom kolu skupine C na Euru rezultatom 1-1 uzela tek bod.

Image
LUDNICA /

Kakva drama: Srbi se spasili poraza od Slovenije golom u 95. minuti

Image
LUDNICA /

Kakva drama: Srbi se spasili poraza od Slovenije golom u 95. minuti

Kreirali su Danci prvi pokušaj odmah na početku utakmice, ali je šut prema golu išao direktno u Pickforda. Utakmica je tekla mirno bez većih šansi, sve do 13. minute kad je Foden ušao u jedanaest metara i imao čisti šut, ali je zbog prejakog udarca lopta otišla preko gola. Samo pet minuta nakon došli su Englezi do vodstva kada je Walker prošao obranu engleske ubacio loptu unutar pet metara, a lopta se odbila od danske obrane do Kanea koji je sigurno ubacio u gol. Kreirali su Danci šansu u 25. minuti, ali je šut Winda bio preslab da bi ozbiljnije zaprijetio Pickfordu. Samo tri minute kasnije opet su se Danci našli ispred engleskih vrata, ali je obrana to vrlo brzo očistila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vartili su se Danci u 34. minuti nevjerojatnimgolom Hjulmanda koji je potegnuo loptu s velike udaljenoti, a lopta se od stative odbila u doljnji lijevi kut i Pickford to jednostvano nije mogao obraniti.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ac367830-2f27-11ef-aa99-72780b90502a/original

Odma su Danci u drugoj polovici utakmice krenuli ozbiljno i kreirali prvu ozbiljniju šansu samo dvije minute nakon početka, ali je obrane Engleske to vrlo brzo očistila. Razbudili su se i Englezi nešto kasnije kada je u 51. Rice primio točan pas u šesnaestercu i odmah pucao nisko po sredini gola, ali je Schmeichel bio spreman i obranio. Saka se samo minutu kasnije prikrao Dancima i pokušao šutirati glavom, ali je lopta otišla pokraj gola. Opasno su nastavili Englezi, kada je Foden s 15-ak metara u 56. minuti dugim niskim šutom pogodio stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova šansa su kreirali Danci u 64. minuti kada je Eriksen s ruba šesnaesterca opalio ali je lopta otišla preko gola. I opet, samo tri minute kasnije, zaprijetili su Danci vratima Engleke, ali je Pickford to sigurno uhvatio u ruke. Pružili su odgovor Englezi u 71. minuti, kada je Bellingham dodao Watkinsu unutar pet metara koji je iz blizine šutirao u desni kut, ali je Schmeichel ipak spasio vrata Danske. Utakmica je tekla mirno sve do 84. minute kada je Guéhi napravio pogrešku i dopustio Dancima da se približe Pickfordu, ali je uspio sustići napad i blokirati šansu Danske.

Englezi su natjecanje otvorili pobjedom protiv Srbije 1:0, a Danci su u prvom kolu odigrali neodlučeno (1:1) sa Slovenijom. Posljednja utakmica između Engleska i Danske bila je vrlo dramatična, a završila je pobjedom Engleza nakon produžetaka u polufinalu prošlog Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova danska reprezentacija, puna iskustva iz engleska Premierlige, ne boji se Engleza i puno je toga naučila od Srbije koja je u 1. kolu zaustavila Gordi Albion i njegovog golgetera Haryja Kanea. Prva danska zvijezda Christian Eriksen je probijao puno engleskih obrana igravši za Tottenham, Brentford i Man. United pa je Southgate svjestan da njegova ekipa treba vrlo ozbiljno shvatiti Dance.

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo