Optimistični Talijani / Legendarni treneri vjeruju Spallettiju: 'S Hrvatskom treba ozbiljno i oprezno'

Image
Foto: profimedia

Uoči Eura dva legendarna talijanska trenera dali su za talijansku Gazettu dello Sport svoje dojmove o Italiji

10.6.2024.
19:13
profimedia
VOYO logo

Arrigo Sacchi, legendarni trener Milana koji je vodio Azzure do finala Svjetskog prvenstva 1994, te Marcelo Lippi, koji je osvojio s Italijom svjetsko zlato upravi u Njemačkoj prije 18 godina, vrlo su optimistični uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Image
Engleska vs Srbija /

Engleski mediji uplašeni da se ne ponovi Marseille: 'Dolazi 500 srpskih huligana'

Image
Engleska vs Srbija /

Engleski mediji uplašeni da se ne ponovi Marseille: 'Dolazi 500 srpskih huligana'

Najprije je govorio Sacchi koji je hvalio novoga izbornika:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najmirniji sam zbog toga što je tu Spalletti. Vjerujem da je on sjajan trener, sposoban napraviti dobar plan i način igre, i to je pokazao s Napolijem. Ako će ga momci ispravno slijediti, Italija bi nas mogla iznenaditi"

"Prvo igramo s Albanijom, potom sa Španjolskom i Hrvatskom, reprezentacijama kojima se treba pokazati maksimalan respekt. Protiv njih treba igrati ozbiljno i odlučno. Izbornikov je posao kompliciran, nema previše vremena za pripremu teškog turnira kao što je Euro, ali uvjeren sam da je Spalletti pravi čovjek na pravome mjestu", komentirao je Sacchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se nadovezao legendarni Juventusov trener, Marcelo Lippi:
"Imam veliku vjeru u ovu momčad i njenog izbornika. Sviđa mi se ova Italija, imam vjeru u mudrost, inteligenciju i sposobnost Spallettija koji je pokazao tu razinu u Napoliju. Luciano i ja smo veliki prijatelji, znam da me jako poštuje, a osjećaj je uzajaman"

Zatim je priznao kako još nije posjetio njemačke stadione na kojima je s reprezentacijom osvojio Svjetskome prvenstvo 2006, ali da će se to možda dogoditi ovoga ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija se nalazi u skupini B sa Španjolskom, Albanijom i Hrvatskom. S Vatrenima će igrati u posljednjoj utakmici skupine, u ponedjeljak 24. lipnja u 21 sat u Leipzigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo