„Orlići“ dobili Portugalce, iako su im puštali pogrešnu himnu (VIDEO)

Pobedili na penale

29.7.2013.
16:58
VOYO logo

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je na penale u polufinalnom meču Portugaliju, sa 5:4 (2:2 u regularnom delu) i tako se plasirala u finale Evropskog prvenstva.

Junak utakmice je bio golman "orlića" Predrag Rajković koji je zaustavio dva penala, a Aleksandar Mitrović je pogodio odlučujući šut sa bele tačke za 3:2 i veliki uspeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam početak meča obeležio je skandal od strane domaćina takmičenja.

Organizatori meča su kao himnu naše reprezentacije pustili "Hej Sloveni", koja je bila aktuelna od 1945. i vremena Socijalističke Fedederativne Republike Jugoslavije, pa sve do 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uKB1rKXIDFk

Stručni štab i fudbaleri nisu krili izenađenje, ali su odslušali himnu nekadašnje države do kraja, da bi potom svi zajedno stali u krug i otpevali "Bože pravde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/CzHI2yKDWII

Naši momci su fenomenalno otvorili meč. Mitrović je proigrao Đurđevića, koji je iz sredine odložio loptu Goluboviću na desni bok, da bi mu ovaj uzvratio preciznim centaršutem za vođstvo naše reprezentacije. Mladi napadač Rada je odlično skočio i zakucao loptu u dalji ugao gola Bruna Varele za vođstvo od 6.minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena, Srbija je imala nekoliko dobrih šansi, naši su pogodili spoljnu stranu mreže i postigli još jedan gol, koji je opravdano poništen zbog ofsajda u koje se našao Mitrović.

Prvih 15 minuta nastavka proteklo je u istom ritmu kao i sam finiš prvog poluvremena - u napadima Portugalaca, što im se i isplatilo. Bernar, preko koga idu uglavnom sve akcije, je odigrao dupli Ortom i iz prve preciznim udarcem iz sredine kaznenog udarca poslao loptu u desni ugao gola Radakovića - 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu naši momci uspeli da povrate ritam sa početka meča, dok su Portugalci nastavili na pritiskaju i stigli do preokreta. Dugo su kombinovali na levoj strani. Rafael je u 78. minutu uputio centaršut na penal, Guedeš je bio najviši u skoku i poslao loptu od stativu u gol - 2:1.

Posegao je srpski selektor za poslednjim adutom i u "vatru" bacio Gaćinovića umeso Đurđevića i to je bio pravi potez. Samo šest minuta mu je bilo potrebano da se upiše u strelce - u 85. Veljković je poslao dugu loptu koju je igrač Vojvodine sjajno primio i time izbacio Edgara, a onda levom nogom pogodio donji desni ugao za 2:2!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je kao prvoplasirana prošla kroz veoma jaku grupu A, pobeđene su Turska i Gruzija, a sa Francuzima je izboren remi vredan čelne pozicije.

S druge strane, Portugalija je morala da se zadovolji drugom pozicijom grupe B iza Španije, koja je pobedila u prvom kolu. Usledile su dve pobede sa četiri data gola, nad Holandijom i Litvanijom, za prolaz u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo