Englezi i Hrvati besni zbog blage kazne za Srbiju

"Svetski poznati rasisti, zahvalite se Platiniju"

14.12.2012.
15:03
VOYO logo

Engleski i hrvatski mediji šokirani su odlukom Kontrolne i Disciplinske komisije UEFA da novčano kazni Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra i jednom utakmicom igranja bez prisustva publike u kvalifikacijama mladih reprezentacija za Evropsko prvenstvo 2013.

"Dejli Mejl" je napravio poređenje sa kaznom danskom reprezentaticu Niklasu Bendtneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ostao bez čak 100.000 evra, jer je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini reklamirao jednu Irsku kladionicu na rubu "bokserica", koje je pokazao tokom proslave gola.

Čelnici engleskog fudbalskog saveza tražili su žestoku kaznu za Srbiju zbog nereda i rasističkih ispada u Kruševcu pa su ostali zatečeni odlukom UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Smatramo da su se naši igrači i članovi stručnog štaba korektno ponašali iako su bili provocirani i vređani na rasnoj osnovi. Neprijatno smo iznenađeni kaznom za naša dva igrača. Sačekaćemo obrazloženje UEFA, ali ćemo se žaliti na ovu odluku. Rasizam je neprihvatljiv u bilo kom obliku i ne bi smeo da bude deo fudbala. Scene u Kruševcu su bile tragične i verujemo da ove kazne neće poslati dovoljno jaku poruku - istakao je generalni sekretar FA Aleks Horn.

Mladi reprezentativci Engleske Stiven Kolker i Tomas Ins dobili su dva, odnosno jedan meč suspenzije.

I mediji u Hrvatskoj tvrde "da je Srbija preblago kažnjena" i pitaju se "zašto Srbija nije izbačena iz svih takmičenja zbog rasizma".

Pojedina glasila su išla toliko daleko da navode da je seniroska selekcija naše zemlje morala da bude izbačena iz kvalifikacija za SP 2014. godine, iako je ovo takmičenje pod ingerencijom Svetske fudbalske asocijacije (FIFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi hrvatski portali su ogorčeni jer je Platini prilikom nedavne posete Zagrebu zatražio od tamošnjih vlasti žestoku borbu protiv hrvatskih huligana i zapretio "vatrenima" izbacivanjem iz svih fudbalskih takmičenja ako se incidenti na utakmicama nastave.

Podsećamo, Srbija i Hrvatska nalaze se u istoj grupi kvalifikacija za SP, a prvi meč ove selekcije je na programu je u martu naredne godine u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo