POVRATAK U STARO JATO

ENGLEZ SVE BLIŽI OTKAZU: Valencijini navijači priželjkuju povratak Realovog omraženog trenera

Valencijini navijači nisu zaboravili dane slave pod vodstvom Rafaela Beniteza i sa radošću su sigurno dočekali vijest da taj španjolski klub razmišlja o angažmanu trenera pod kojim su u sezoni 2003/04 pokorili španjolsko prvenstvo i osvojili Kup Uefe.

A da se nešto na tu temu uistinu i događa tvrdi španjolski As uz dodatak da je sportski direktor Valencije Jesus Garcia Pitarich već kontaktirao trenerovog agenta Manuela Garciju Chirona raspitujući se o njegovoj volji i spremnosti za povratkom na Mestallu.

Naravno, cijela je priča inicirana lošim nizom rezultata koji klub postiže pod vodstvom Garyja Nevillea. Bivši je engleski nogometni reprezentativac preuzeo vođenje momčadi u prosincu prošle godine i kroz osam ligaških utakmica, koliko je za sada vodio sastav, propustio upisati pobjedu. Lošem nizu rezultata treba dodati i poraz u srijedu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja u kojoj je Valencija propustila zabiti gol Barceloni primivši ih istovremeno čak sedam. Njegov ostanak na klupi, a dogovorio je suradnju do kraja sezone, moguća je tema razgovora iz utakmice u utakmicu, a ovisit će o rezultatima.

Gary Neville bi uskoro mogao postati bivši

Navijači ga obožavaju

Pitaricheva želja je Benitez, no ne u ulozi ‘vatrogasca’ već na startu sljedeće sezone. Nevilleov ostanak nije vezan uz Benitezovo ‘da’ ili ‘ne’, po tom bi pitanju, nastave li se loši rezultati, klub prije reagirao angažmanom nekih drugih, a pritom treba znati da Salvador Voro Gonzalez, koji je posao odrađivao prije Nevilleova ustoličenja, i Curro Torres, koji vodi brigu o Valencijinim mladim igračima, samo čekaju poziv.

Benitez je posljednji puta službeno na Mestalli bio 3. siječnja u ulozi trenera Realove momčadi. Utakmica koja je završila rezultatom 2-2 bila je i njegova posljednja na klupi madridske momčadi, a navijači Valencije dočekali su ga ovako:

Povratak na Net.hr