Engleski mediji: Ivanović zaslužio da bude u timu sveta

Sportska javnost u Engleskoj ogorčena zbog izostanka fudbalera iz Premijer lige u najbolji tim za 2012. godinu

9.1.2013.
19:38
VOYO logo

Mediji u Engleskoj žestoko su kritikovali FIFA i njen izbor tima 2012. godine, piše Blic.

Podsećamo, u najbolji tim sveta izabrani su samo igrači iz špnaske Primere, i to iz Real Madrida, Barselone i Atleriko Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kritikama izbora Svetske kuće fudbala prednjači "Dejli Mejl", koji smatra da je defanzivac Čelsija Branislav Ivanović morao da se nađe u timu godine.

Ovaj list je organizovao zanimljivo glasanje u kome su čitaoci mogli sami da izaberu idealan tim Premijer lige koji bi odmerio snage sa najboljim timom sveta, odnosno sa najboljih 11 iz Primere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji ne spore izbor napadačkog trija Lionel Mesi - Kristijano Ronaldo - Radamel Falkao, ali najviše zameraju zbog sastava odbrambene linije, zbog toga što u timu nema nijednog igrača londonskog Čelsija, aktuelnog šampiona Evrope, a to se upravno najviše odnosi na izostanak kapitena srpske fudbalske reprezentacije. Takođe, postavlja se pitanje i izbora Ikera Kasiljasa za najboljeg golmana.

Mesta u defanzivi bi bila rezervisana za Branislava Ivanovića i Nemanju Vidića, koji bi zajedno Vensanom Kompanijem i Lejtonom Bejnsom činili poslednju liniju ispred neprikosnovenog golmana Džoa Harta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veznom redu bi se našli Jaja Ture, Maruan Felaini, Huan Mata i Geret Bejl, dok bi za golove bili zaduženi Luis Suarez i Robin van Persi. Na klupi za rezerve bi bili Peter Čeh, Ešli Kol, Pablo Zabaleta, Santi Kazorla, David Silva, Serhio Aguero i Vejn Runi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo