sertić za rtl danas / EKSKLUZIVNO: Upoznajte novo Štimčevo pojačanje!

Gregory Sertić, 23-godišnji veznjak Bordeauxa, čeka poziv Igora Štimca. Sertić čiji je djed porijeklom iz Hrvatske donio je odluku kako želi nastupati isključivo za Hrvatsku.

19.4.2013.
16:21
VOYO logo

Spreman za kockaste. GregorySertić, ofenzivni veznjak Bordeauxa, hrvatski jezik samo natuca, no osjeća zov domovine i sada iz nje očekuje poziv karijere - onaj IgoraŠtimca.

"Kad se sjetim Hrvatske, pomislim na svog djeda koji je Hrvat.To je lijepa zemlja imao sam je prilike posjetiti tri puta , u rodnom mjestu svog djeda, malo u Zagrebu, i Rovinju. Vrlo lijepa zemlja u koju ću dolaziti svake godine. Zašto sve to ne vidjeti, posjetiti rodbinu, odvesti svoju djevojku", kaže Gregory.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je upoznati svoje korijene, otac mi je pričao o tome. Išao sam prije tri godine s prijateljem, imao sam priliku ponovno se susresti s djedom, jer sam bio premalen da bih ga se sjećao. Osjećam veliko zadovoljstvo, nosim Hrvatsku u srcu", tvrdi Sertić.

Kako je došlo do kontakta s HNS-om?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kontaktirali su me preko prevoditelja iz HNS-a. Znam da Hrvatsku očekuju, dva važna  meča, Škotska i Portugal, a ja sam slobodan da igram za Hrvatsku. Ako me izbornik pozove, ja sam spreman odazvati se".

Poznaje li hrvatsku reprezentaciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krasna nogometna zemlja, zemlja odličnih igrača. Teško mi je reći na kojoj poziciji bih igrao u ekipi. Znam da me gledaju i promatraju, a na meni je da si dam truda".

Kako je reagirala obitelj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela obitelj, majka Francuskinja, otac Hrvat - oboje će biti ponosni. Iako imam više Francuza u obnitelji oni će poštivati moj izbor", uvjeren je Sertić.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo