RTL sa Slavenom Bilićem / Ekskluzivno: otkrivamo zašto turski navijači obožavaju bivšeg izbornika

'Naslov prvaka sami smo si postavili i vjerujem da ćemo ga uzeti' - ekskluzivno za RTL poručio je trener Bešiktaša Slaven Bilić. Naša je ekipa dva dana provela u stožeru nekadašnjeg izbornika i njegovog pomoćnika Nikole Jurčevića. Doznali smo zašto su omiljeni među Turcima i tko navija za Bešiktaš, a tko za Fenerbahce i Galatasaray.

4.4.2015.
19:14
VOYO logo

Prijateljstvo i suradnja koja traje od igračkih dana. Hrvatski dvojac Bilić - Jurčević za kormilom Bešiktaša u lovu na naslov prvaka Turske.

"Ne da se razumijemo pogledom, nego nam ne treba ni pogled što se kaže. Nikola je sjajan, on je moj pomoćnik, mi to radimo skupa", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uvjeti u kojima rade na razini su najvećih svjetskih klubova. U Bešiktaševom kampu radi 50-tak ljudi, sve je na jednom mjestu. Od kuhara, masera do liječnika. Tu igrači imaju i svoje sobe, a važnu ulogu ima još jedan Hrvat. MiljenkoRak zadužen je za kondicijsku spremu.

"Bešiktaš je stvarno veliki klub, po povijesti, po rezultatima. To je klub s 14 milijuna navijača. Vidjeli ste ovdje uvjete, to je stvarno prekrasno", rekao je Rak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18-milijunskom Istanbulu navijači su podijeljeni na tri velika kluba. Galatasaray i Fenerbahce godinama su ispred Bešiktaša, ali tko navija za koga?

"Za Fenerbahce uglavnom navija bogata elita, ljudi koji su vezani uz krupni kapital i biznis. Galatasaray je više nacionalni klub, klub koji ima političku moć, njegovi korijeni sežu još iz Osmanskog carstva. Bešiktaš je klub običnih ljudi, klub radničke klase", objasnio je glasnogovornik Bešiktaša EmreDemirataş.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš zato Slaven Bilić se savršeno uklopio. Miljenik je navijača Bešiktaša i njihov idol.

"Čim su navijači čuli da dolazi Bilić bili su oduševljeni. Znali su da svira gitaru, da je pravnik i da je socijalist. Simbol naše navijačke je skupine slovo A - kao anarhija. Većina naših navijača su ljevičari, ali vjerujte ima i desničara", rekao je Demirataş.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Bilić nije samo omiljen među pristalicama Bešiktaša, u što se lako uvjeriti na ulicama Istanbula.

Slično govore igrači. Kažu Bilić je pravedan trener i izvrstan stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravio je puno za nas. Donio je svoj sistem, a to nam je trebalo. Nadam se da svi zajedno možemo do naslova prvaka", rekao je AtibaHutchinson.

A nakon ispadanja iz Europe, naslov je velika želja svih. No Bešiktaš je sve utakmice prisiljen igrati u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bešiktašev kamp nalazi se u azijskom dijelu Istanbula. I klub i navijači s nestrpljenjem čekaju otvorenje novog stadiona na starom mjestu u europskom dijelu grada gdje bi Bešiktaš svoje utakmice trebao igrati od sljedeće sezone.

Radovi su u punom jeku, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo već trebali biti tamo po najavama, međutim nije to ono što mi kažemo u Dalmaciji, da se naliva terasa, nego je to stadion, stadion koji će biti fenomenalan", rekao je Bilić.

Bešiktaš zaostaje jedan bod za Galatasarayem i svaka utakmica je kao meč lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači su jako vatreni i imaju vrlo velike ambicije. Naši očekuju svake godine, pa tako i ove - Bešiktaš šampion", rekao je pomoćni trener NikolaJurčević.

Do kraja je devet kola, Slaven Bilić i vojska Bešiktaševih navijača sanjaju naslov pored bogatijih Fenerbahcea i Galatasaraya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli ekskluzivni intervju sa Slavenom Bilićem donosimo u uskrsnom RTL Danas, u nedjelju u 18:30!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo