DINAMO PORAZI CHELSEA / EKSKLUZIVNO Čačić u RTL-u Danas nakon senzacije: 'Trebali bi imati stadion, to je civilizacijsko pitanje, ali...'

Image
Foto: RTL

'Protivnik ima moć, visoki ritam igre, puno brzih igrača i bilo je važno suprotstaviti se na način da im se suzi prostor', kazao je Čačić

7.9.2022.
19:36
RTL
VOYO logo

Kad pobijede zasluga je igrača, kad izgube krivnja je trenera - stara je sportska mantra, no veliku zaslugu sa pobjedu ima i Ante Čačić. Trener Dinama s RTL-ovim reporterom Andrijom Jarkom razgovarao je o sinoćnjoj utakmici.

Čačić je kazao kako mu je ovo na klupskim natjecanjima najveća pobjeda u njegovoj trenerskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je uspoređivati s utakmicom iz 2016., ono je bila nacionalna vrsta, biti izbornik je kruna trenerske karijere. Ne sjećamo se da je Dinamo dobio u povijesti eminentnijeg protivnika u Ligi prvaka", kazao je Čačić.

'Svaki je igrač znao što treba činiti svih 90 minuta'

Kazao je i kako uoči utakmice nije bilo straha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremali smo se na način da u tu utakmicu uđemo da nismo favoriti. Učinili smo sve da izanaliziramo Chelsea, odlučili smo se na način na koji trebamo igrati, to smo iskomunicirali s igračima kroz dva treninga. Svaki igrač je znao što mu je činiti svih 90 minuta, bili smo momčad i to nas je nagradilo vrijednom pobjedom", kazao je Čačić.

Image
LUDA NOĆ /

VELIKA NAVIJAČKA GALERIJA Grmjelo je sa sjevera i sa zapada: Evo kakav je delirij vladao na tribinama

Image
LUDA NOĆ /

VELIKA NAVIJAČKA GALERIJA Grmjelo je sa sjevera i sa zapada: Evo kakav je delirij vladao na tribinama

Komentirao je jesu li dupli bokovi i brza tranzicija bili faktor iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protivnik ima moć, visoki ritam igre, puno brzih igrača i bilo je važno suprotstaviti se na način da im se suzi prostor, da se zatvori dubina. To smo mogli sa zgusnutijom formacijom i dobrim blokom, ali je bilo važno da je momčad svjesna toga da to mora raditi svih 90 minuta i da nastojimo ugroziti gol protivnika", kazao je Čačić.

Čačić je komentirao i otkaz koji je trener Chelsea Thomas Tuchel dobio nakon poraza od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kruh svagdašnji nam je hrvatska liga'

"Čudno je s obzirom da je otvaranje sezone. Chelsea jučer i za dva mjeseca će biti dvije različite momčadi. Zakoračili su u natjecateljski dio, imaju svega 6 utakmica u ligi tako da je mene iznenadilo, ali očito da su doživjeli veliki šok gubljenjem bodova protiv Dinama", kazao je.

Osvrnuo se i na predstojeću utakmicu protiv Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije San Sira imamo utakmicu u Velikoj Gorici. Kruh svagdašnji nam je hrvatska liga, ali nakon toga ćemo učiniti sve da se pripremio za Milan", kazao je.

Komentirao je i što je tajna uspjeha Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenerski posao je takav da iz igrača izvlači maksimum, da ih se učini boljima. Dobar dio igrača se podigao. Veseli me povratak Brune Petkovića koji ima klasu, bit će od koristi Dinamu ali i u nacionalnoj vrsti", kazao je Čačić.

'Hajduk će učiniti sve da nas ugrozi'

Kazao je i kako je Hajduk nikad jači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju fantastično okruženje, vidite koliki broj ljudi posjećuje Poljud, to je momčad koja će do kraja prvenstva učiniti sve da nas ugroze", kazao je Čačić.

Na pitanje je li Josip Mišić stup Dinama, Čačić je kazao da je Mišić zaista u ovom trenutku složeni igrač Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjelo se jučer kako funkcionira, on je igrač da se o njemu razmišlja za nacionalnu vrstu", kazao je.

'Nećemo žuriti s kupovinom'

Čačić je komentirao je li Robert Ljubičić trajno rješenje na boku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo žuriti s kupovinom, nastojat ću izvući maksimum iz igrača koje imamo. imamo njega, Bočkaja i Štefulja, nastojat ću ih dovesti kroz treninge i utakmice kroz bolje stanje", kazao je.

Komentirao je i je li mu bilo neugodno kad je s Tuchelom izašao iz tunela s obzirom na stanje Dinamovog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba li bi imati stadion, to je civilizacijsko pitanje. To je nama prednost, možda kad dođu igrači iz eminentnih liga pa se demotiviraju. Krnj je stadion. Žao mi je što toliko je nogomet napravio za promociju naše zemlje da se ništa 30 godina ne čini po tom pitanju. S druge strane radimo puno stvari koje nisu u funkciji onoga što bi trebalo biti. Dugoročno ne gledamo dobro", kazao je Čačić.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo