BEZ PRIMLJENOG POGOTKA ČAK 1122 MINUTE / Edwin van de Sar ispisao englesku nogometnu povijest

Image

Nakon što je prošlog tjedna oborio rekord po broju minuta bez primljenog gola u Premier ligi, sada jej to uspio općenito u povijesti engleskih prvenstava.

31.1.2009.
21:11
VOYO logo

Nogometaši Manchester Uniteda su slavljem protiv Evertona (1-0) na Old Traffordu produljili niz prvenstvenih utakmica bez primljenog gola na brojku 12. Jedini pogodak na utakmici djelo je najboljeg svjetskog nogometaša prošle godine Cristiana Ronalda iz jedanaesterca u 44. minuti.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda "crvenih vragova", te deseta u posljednjih 12 utakmica. Posljednji prvenstveni poraz Unitedu je nanio Arsenal na Emiratesu (2-1) još 8. studenog prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski veteran Uniteda Edwin van de Sar je u ovom dvoboju postavio novi rekord. Nakon što je u prošlom kolu oborio rekord po broju minuta bez primljenih golova u Premier ligi od njena osnutka (veljača 1992.), prestigavši Petra Čecha, sada je to uspio općenito u povijesti engleskih prvenstava.  Van der Sar je tako trenutno s 1122 minute bez primljenog gola prestigao Readingovog vratara Stevea Deatha, kojem je sezone 1978/79 uspjelo sačuvati netaknutu mrežu 1103 minute.

Ovom pobjedom momčad Alexa Fergusona odlijepila se na ljestvici od prvih pratitelja, Chelseaja i Liverpoola, na pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo