VELIČANSTVENI POVRATAK HRVATSKOG NAPADAČA / Eduardo: To je bila najbolja noć u mom životu

Image

Taj dečko je malen, ali ima mentalnu snagu veliku poput planine. Eduardo je bio zvijezda večeri, rekao je menadžer Arsen Wenger.

17.2.2009.
9:04
VOYO logo

'Čudesni povratak Eduarda', 'Emotivni povratak Eduarda', Eduardo proslavio povratak s dva pogotka, 'Eduardov povratak kao u snu pokazao je da FA Cup još uvijek može poizvoditi bajke'.  Sve su to naslovnice jutarnjih izdanja dnevnih novina u Engleskoj.

 Svi autori tekstova slažu se da je povratak hrvatskog reprezentativca najljepša ovosezonska nogometna priča. Nakon godinu dana izbivanja zbog teškog loma noge 23. veljače, Eduardo da Silva dobio je priliku zaigrati od prve minute u ponedjeljak navečer u utakmici 4. kola FA Cupa protiv Cardiffa. Priliku je iskoristio na najbolji mogući način, postigao je dva pogotka, prvi i treći, u 4-0 pobjedi nad drugoligašem i svoj Arsenal odveo u naredno kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 'Ovo je najbolja noć u mom životu jer sam pokazao da ponovno mogu igrati utakmice na visokom nivou', rekao je Eduardo nakon veličanstvenog povratka.

 Nikome nije promaknuo trenutak vrlo emotivnog proslavljanja pogodaka. Naš napadač poljubio je vjenčani prsten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 'Pogotke sam proslavio ljubeći vjenčani prsten jer su mi supruga Andreja, kćer Lorena i ostatak obitelji  davali podršku dok sam prolazio kroz kalvariju oporavka'.

 Iako desetljećima trenira ponajbolje nogometaše svijeta, imun na nogometnu prezentaciju hrvatskog napadača nije ostao niti menadžer Arsene Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 'Taj dečko je malen, ali ima mentalnu snagu veliku poput planine. Eduardo je bio zvijezda večeri. Odigrao je veliku utakmicu i vrlo sam zadovoljan s njime. Bio je mentalno vrlo čvrst. Niti u jednom trenutku nisam osjetio da se dvoumio sudjelovati u duelu, uvijek je želio više i bolje. Svi smo zadovoljni s njime. To je igra kakvu volimo igrati. Lijepo je vidjeti ga da igra bez barijere zbog ozljede koju je proživio.

 Francuz je izuzetno zadovoljan i Duduovom fizičkom spremom. Činjenicu da je nakon drugog postignutog pogotka iz penala Eduardo potrčao u zagrljaj kondicijskom treneru Tonyju Colbertu, Wenger je komentirao u pomalo šaljivom tonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 'Kondicijski trener Tony Colbert posljednju godinu više je viđao Eduarda nego svoju suprugu'.

 Očekivano, nakon ovako veličanstvenog povratka, Eduardo  je proglašen igračem utakmice. Novinari su ga ocijenili osmicom. Jedini je nogometaš koji je dobio tu ocjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo