UZVRATNE UTAKMICE OSMINE FINALA LIGE PRVAKA / Eduardo promašio penal, Arsenal u četvrtfinalu

Image

Među osam najboljih nalaze se četiri engleska kluba. U srijedu navečer prolaz su još izborili Manchester United, Barcelona i Porto.

11.3.2009.
23:10
VOYO logo

Čak četiri engleska kluba izborila su četvrtfinale Lige prvaka. Manchester United i Arsenal pridružili su se Liverpoolu i Chelseai među osam najboljih klubova Europe nakon što su u srijedu navečer svladali Inter, odnosno Romu.

Već u u četvrtoj minuti mrežu Intera načeo je Nemanja Vidić koji je iskoristio ubacivanje iz kuta Ryana Giggsa i glavom s desetak metara pogodio mrežu Julija Cezara. Uslijedilo je nekoliko akcija u kojima su glavnu riječ imali Interovi nogometaši, no da se upiše na listu strijelaca Zlatanu Ibrahimoviću u 29. minuti se ispriječila vratnica, a u 40. mala nepreciznost, dok je Dejan Stanković odaslao "bombu" u 37. tik pored vratnice gola Edwina van der Sara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog dijela, točnije u 48. minuti za konačnih 2-0 pobrinuo se najbolji svjetski nogometaš Cristiano Ronaldo. Portugalac je glavom na ubačaj Waynea Rooneyja pospremio loptu iza Cesarovih leđa.

Barcelona je pregazila 5-2 Lyon. U intervalu od dvadeset minuta Barcelona je na Nou Campu nokautirala Francuze. S dva pogotka u 24. i  27. minuti Lyon je načeo Henry, Messi nastavio u 39., a Eto'o u 42.. Omjer je smanjio Makoun u 44., a tračak neizvijesnosti donio je Juninho pogotkom u 48. Točku na i postavio je u sučevoj nadoknadi vremena Keita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Momčad Porta odigrala je protiv madridskog Atletica na svom Dragau 0-0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, što je Portugalcima bilo dovoljno za plasman među osam najboljih. U prvoj utakmici bilo je 2-2.

Prava drama odvijala se na Olimpicu u Rimu. Nakon 120 minuta igre Roma je protiv Arsenala imala 1-0, baš kao i "Topnici" u prvoj utakmici. Prišlo se izvođenju jedanaesteraca, a prvi izvođač i jedini koji je promašio za Arsenal bio je naš Eduardo da Silva.  Iako je promašio penal, Eduardo, na kraju, ipak nije bio tragičar. Arsenal je postao četvrta engleska momčad u četvrtfinalu, nakon Liverpoola, Chelseaja i Manchester Uniteda. Slavio je s konačnih  8-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo