SPREMAN NA SURADNJU /

Ecclestone pod istragom

Image

Prvi čovjek Formule 1, 80-godišnji Britanac Bernie Ecclestone, prošlog je tjedna boravio u Münchenskom uredu njemačkog Državnog odvjetništva, u kojem je odgovarao na pitanja istražitelja.

16.4.2011.
10:10
VOYO logo

Usred skandala Ecclestone se našao nakon što je još u siječnju uhićen Gerhard Gribkowsky, bivši predsjednik SLEC-a, tvrtke u čijem je sastavu bila Formula 1.

U zatvoru je Gribkowsky završio zbog sumnje da je uzeo mito od 50 milijuna dolara. Lokalno tužiteljstvo sumnjiči ga da je namjerno spustio cijenu SLEC-u neposredno prije no što je kompanija od tadašnjeg vlasnika, Bavarske državne banke, prodana sadašnjemu, investicijskom fondu CVC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji iz Državnog odvjetništva vjeruju da je 50 milijuna dolara provizije Gribkowsky upravo dobio kao nagradu za smanjivanje vrijednosti tvrtkinih dionica.

Donedavno uglednog poslovnjaka također optužuju za utaju poreza s obzirom na to da je transfer novca išao iz Mauricijusa i Djevičanskih Otoka na račun u Austriji, pri čemu je Gribkowsky prošao bolje no da je novac primio u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački dnevnik Süddeutsche Zeitung objavio je informaciju da je cijeli posao zapravo režirao Ecclestone, koji je od Gribkowskog i zatražio degradaciju vrijednosti SLEC-ovih dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo