FORMULA 1 / Ecclestone: McLarenu prijeti izbacivanje iz natjecanja

Image

"Riječ je o krađi bodova i osvojenog mjesta koje donosi novac, dakle, riječ je o pronevjeri novca", kaže Bernie.

9.4.2009.
12:35
VOYO logo

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone tvrdi da McLarenu najozbiljnije prijeti mogućnost izbacivanja iz natjecanja nakon što je otkriveno da su namjerno lagali u vezi incidenta na Velikoj nagradi Australije.

Riječ je, naravno, o situaciji na stazi za vrijeme sigurnosnog automobila kada je Lewis Hamilton na naredbu iz boksa zakočio i dopustio Jarnu Trullome (Toyota) da ga pretekne. Budući da pravila Formule 1 nalažu da se takvo što ne smije dogoditi za vrijeme boravka sigurnosnoga automobila na stazi Trulli je kažnjen oduzimanjem osvojenog trećeg mjesta, koje mu je vraćeno nakon što je ustanovljeno što se točno dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će se momčad sa sjedištem u Wokingu javiti u Svjetsko motosport vijeće krajem lipnja gdje bi trebala odgovoriti na optužbe kojima ih se tereti. Tog 29. travnja neće biti pokrenuti proces protiv Lewisa Hamiltona budući da je zaključeno da je svjetski prvak lagao pod pritiskom sportskog direktora Davea Ryana.

"Moramo podrobno promotriti što se točno dogodilo. Riječ je o krađi bodova i osvojenog mjesta koje donosi novac, dakle, riječ je o pronevjeri novca. Siguran sam da nije to bila namjera, međutim, upravo se to dogodilo. Loše je to što McLarenova momčad može biti izbačena iz natjecanja, ali i to je jedna od mogućnosti", tvrdi Ecclestone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo