32. KOLO BUNDESLIGE / Džeko pobijedio dortmundsku Borussiju

Image

Napadač BiH postigao je dva pogotka u 3-0 pobjedi Wolfsburga nad momčadi iz Dortmunda. Istim rezultatom slavio je Bayern nad Bayerom, a Hertha je pobijedila 2-1 Koeln.

12.5.2009.
21:06
VOYO logo

Wolfsburg, minhenski Bayern i berlinska Hertha, tri pretendenta za osvajanje naslova prvaka u Bundesligi, upisali su pobjede u susretima 32. kola.

Wolfsburg je kao domaćin svladao Borussiju iz Dortmunda s 3-0, dok je Bayern na Allianz Areni istim rezultatom pobijedio Bayer iz Leverkusena. Hertha je, pak, u Koelnu svladala istoimenog domaćina s 2-1. Prema tome, Wolfsburg i Bayern i dalje predvode kolonu, sada sa 63 boda, s time da je Wolfsburg zadržao prednost u boljoj gol razlici za dva pogotka od Bayerna, što također može odlučivati u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva. Hertha, pak, zaostaje i dalje za vodećim dvojcem jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko pružio je još jednu maestralnu partiju u domaćoj pobjedi Wolfsburga protiv Borussije 3-0, kojom su ''vukovi'' prekinuli seriju od sedam uzastopnih pobjeda momčadi iz Dortmunda. Zabio je Džeko dva gola, te upisao i asistenciju.

U 15. minuti, nakon akcije Josuea i Grafitea, Joseu je u prostor dao loptu Džeki koji je je plasirao u donji desni kut vratara Weindenfellera. Početkom nastavka, u 47. minuti, Džeko je ukrao loptu, asistirao Grafiteu, a Brazilac je lagano plasirao loptu u naletu s 5-6 metara, te zabio svoj 24. gol ove sezone u 23. utakmici u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grafite nije ostao dužan, te je u 85. minuti nakon odličnog prodora uzvratio Džeki asistenciju, a bosanski napadač je iz blizine lakoćom poentirao za 22. gol sezone u Bundesligi.

Dodajmo da je Boateng u Borussiji dobio crveni karton zbog neopreznog i opasnog prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Borussije Juergen Klopp i dalje nema sreće u srazu s momčadima koje vodi Felix Magath. Ovo mu je bio sedmi takav susret i peti poraz, a preostala dva susreta su bila dva remija. Isto tako, ovo je Kloppu bio jubilarni, 50. poraz u Bundesligi.

Wolfsburg je zadržao trend sjajnih igara pred svojim navijačima. Jedina momčad koja je ostala neporažena kod ''vukova'' je Eintracht (0-0), još u 3. kolu. U ostalih 15 utakmica kod kuće je Wolfsburg upisao 15 pobjeda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je otpor Bayera u Münchenu uspio slomiti tek u drugom poluvremenu. Luca Toni je spretnim pogotkom iz blizine u 47. minuti, njegovim 13. u 23. nastupu ove sezone, otvorio seriju, koju je nastavio Franck Ribery u 59. minuti, a zaključio Lukas Podolski u 71.

Hertha je do važne pobjede u Koelnu stigla zahvaljujući golovima Cicera iz 42. i Eberta iz 53. minute, dok je poraz domaćina ublažio Chili u 90. minuti. Josip Šimunić odigrao je na Rhein-Energie stadionu cijelu utakmicu za Herthu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlsruheu niti vodstvo od 2-0 na domaćem terenu protiv Hannovera nije bilo dovoljno čak niti za jedan bod. Gosti su golovima Pinta, Forssella i Balitscha napravili veliki preokret i pobijedili 3-2, čime je Karlsruhe napravio još jedan veliki korak prema ponoru zvanom druga liga. Dino Drpić odigrao je kod domaćina svih 90 minuta. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike