Džajić: Želim Zvezdu koja je prvak Srbije i igra u Evropi

Predsednikovo ambiciozno viđenje Zvezde

25.12.2012.
14:56
VOYO logo

Novi-stari predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je da je njegov primarni cilj formiranje tima sa karakterom, koji će u skoroj budućnosti biti šampion Srbije i redovno igrati na evropskoj sceni.

- Zvezda u ovom trenutku nema finansijskih sredstava da napravi tim kakav bih želeo ili da dovede igrača kojeg ja želim. Međutim, učiniću sve da zajedno sa sportskim sektorom napravimo tim sa autoritetom, tim koji će ulivati poverenje navijačima koji dođu na Marakanu. To je Zvezda kakvu želim, Zvezda koja dugo nije viđena - rekao je Džajić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da crveno-beli uprkos minusu od šest bodova u odnosu na Partizan neće odustati od borbe za titulu.

- To bi bilo dobro, prvenstveno zbog navijača, njima bi to najviše značilo - priznao je Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni fudbaler dodao je kako je u fudbalu neophodno svakodnevno dokazivanje i da će u narednom periodu shvatiti koliko je izgubio ili možda dobio zbog pauze od osam godina koju je imao.

- Bio sam 42 godine non-stop na stadionima, a potom sam napravio pauzu. Videćemo koliko me je to izmenilo. Ne poznajem baš najbolje igrače sa naših prostora jer sam u poslednje veme gledao samo utakmice u Beogradu i sad mi je veoma važno da napravim tim sa ljudima u koje verujem - poručio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džajić smatra da Crvena zvezda nije smela da dozvoli Partizanu pet uzastopnih titula.

- Bez obzira da li je bilo pošteno, nepošteno, pravilno ili nepravilno Zvezda je morala da se bori sa tim problemom, morala je da nađe načina da u nekoj godini prvak države. Ne kažem da nije bilo nekih drugih radnji, nemam dokaze i ne mogu nikog da optužujem, više sam pratio iz štampe i ono što sam gledao, možda je bilo. Ali, ne možemo više da se bavimo time, to mora da se arhivira, da se Zvezda okrene nečemu sto je u perspektici. I ova uprava i ja kao predsednik imaćemo rok trajanja, ali Zvezda mora da ide pravim putem. Moramo da imao pravi cilj, jer samo tako možemo nešto postići - jasan je prvi čovek kluba sa Marakane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džajić je prošle nedelje po drugi put u karijeri izabran za predsednika Crvene zvezde, a prethodno je tu funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine.

Gotovo celu igračku karijeru proveo je u Crvenoj zvezdi, a bio je i sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala šampion Evrope i sveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo