Džajić i Cvetković zvanično nevini

Viši sud u Beogradu obustavio je krivični postupak protiv Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića, Miloša Marinkovića i Ranka Stojića

29.11.2012.
18:03
VOYO logo

Viši sud u Beogradu obustavio je krivični postupak protiv nekadašnjeg predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića i njegovih saradnika, nakon što mu je dostavljena odluka o pomilovanju predsednika Republike Srbije kojom su oslobođeni od krivičnog gonjenja, saopštio je danas taj sud.

Sud je rešenjem od 26. novembra obustavio postupak zbog više krivivčnih dela zloupotreba službenog položaja i u odnosu na bivšeg finansijskog direktora i generalnog sekretara Crvene zvezde Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića , kao i fudbalskog menadžera Ranka Stojića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom odlukom definitivno je prekinut proces koji je počeo njihovim hapšenjem 5. februara 2008. godine, koje je snimano policijskim kamera, i emitovano u medijima.

Taj postupak osudila je samo domaća sportska i pravnička javnost već je izazvao i buru međunarodnih reagovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je u saopštenju naveo da je postupak obustavljen nakon što je Ministarstvo pravde i državne uprave dostavilo sudu odluke o pomilovanju predsednika Srbije, kojim su okrivljeni oslobođeni od krivičnog gonjenja za krivična dela koja su im stavljena na teret, u krivičnom postupku koji se vodio pred Višim sudom u Beogradu.

Ovom odlukom suda protiv njih se stopira i postupak za privremeno oduzimanje imovine za koju je tužilaštvo sumnjalo da je proistekla iz krivičnog dela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džajić, Cvetković, Marinković i Stojić su bili optuženi da su protivpravno prisvojili višemilionske novčane iznose u evrima, dolarima i markama - ukupno oko osam miliona evra, od prodaje četiri fudbalera Crvene zvezde Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića, i Ivana Dudića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo