LOŠ TJEDAN ZA TENISAČE / Dvostruki poraz hrvatskih uzdanica

Image
Foto: PIXSELL

Dvojica najboljih hrvatskih tenisača Marin Čilić i Ivan Ljubičić neočekivano su izgubili svoje susrete protiv Granollersa i Mayera na turnirima u Valenciji, odnosno, Baselu.

3.11.2011.
17:39
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u dvoboju 2. kola ATP turnira u Valenciji od Španjolca Marcella Granollersa s 3:6, 6:3, 7:5 za dva sata i 13 minuta igre.

Čilić je dobio prvi set, i kada se očekivala i njegova peta uzastopna pobjeda protiv Granollersa i šesta pojedinačna u nizu nakon osvajanja Sankt Peterburga, Međugorac je pao u igri u nastavku. Španjolac je dobio drugi set, u trećem poveo s 2:0, da bi Čilić napravio "break" za 2:2, a odluka je pala u 11. igri nakon koje je Granollers novim "breakom" poveo s 6:5. Čilić se nije predavao, imao je 15:40 na servis Španjolca, no nije uspio set odvesti do "tie-breaka".

Drugi hrvatski reket Ivan Ljubičić nije se plasirao u treće kolo teniskog ATP turnira u Baselu, vrijednog 1.838 milijuna eura, nakon što je u četvrtak izgubio od Nijemca Floriana Mayera 6-3, 6-1 poslije samo sat vremena.

Ljubičić je meč počeo dobro i odmah na početku prvog seta uzeo je servis protivniku, no Mayer, koji je 22. na ATP ljestvici, uzvratio je uzevši servis našem tenisaču kojeg je 'breaknuo' još dva puta do kraja seta. Nakon toga Nijemac je preuzeo kontrolu u susretu, lako je dobio prvi set nakon 35 minuta igre, a još lakše i brže drugi gdje je našem tenisaču uzeo servis dva puta. Ovo je bio njihov četvrti međusobni meč, i prvi poraz našeg tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo