ZAJEDNIČKA ODLUKA / Dvoboji Hrvatske i Srbije bez gostujućih navijača

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski nogometni savez i Nogometni savez Srbije priopćili su u četvrtak da za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije neće biti organiziranog prijevoza gostujućih navijača, kao što je i najavljivano ranije.

14.2.2013.
15:21
PIXSELL
VOYO logo

"U skladu s dobivenim preporukama od FIFA-e i UEFA-e, te nadležnih institucija obje države zajednički je odlučeno da za dvije sljedeće kvalifikacijske utakmice skupine A između Hrvatske i Srbije ne bude organiziranog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće preventivno djelovanje", kaže se u priopćenju objavljenom na službenim stranicama HNS-a.

Prva utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 22. ožujka u Zagrebu na stadionu Maksimir, dok je uzvrat 6. rujna u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak dva Saveza održan je "u cilju najbolje organizacije predstojećih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu i na njemu su razmotreni i zajednički dogovoreni brojni sportski, sigurnosni i ostali tehnički detalji predstojećih susreta".

"Posebnim Sporazumom između dva saveza, baziranom prije svega na potpisanom Protokolu o natjecanju kvalifikacijske skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. koji je potpisan u Bruxellesu 23. studenog 2011., definirane su određene specifičnosti sljedećih utakmica. Potpisani dodatni Sporazum između HNS-a i FSS-a bit će istovremeno primjenjivan za obje predstojeće utakmice", dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je na današnjem sastanku vezano za ulaznice zaključeno da "Savezi za međusobne utakmice u Hrvatskoj i Srbiji neće organizirati dolazak gostujućih navijača i odustaju od bilo kakvih potreba za potražnjom navijačkih ulaznica za pripadnike svoje momčadi" te da "Savez-domaćin u organizacijskom smislu neće izdvajati poseban dio ili cijelu tribinu za dolazak gostujućih navijača pa u sustavu prodaje ulaznica neće biti onih namjenjenih gostujućim navijačima" i "gostujući savezi će na obje utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju o kojem će biti postignut poseban dogovor", naglašeno je u priopćenju koje dodaje i da će o ovom sporazumu dva saveza bit će obaviještena FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo