CORINTHIANSU I BRAZILSKI KUP /

Dva crvena kartona i neprimjetni Ronaldo

Image

Uzvrat s domaćim Internacionalom okončan je s 2:2. Kraj utakmice momčadi su dočekali sa po igračem manje i bez trenera.

2.7.2009.
7:50
VOYO logo

Nakon što su ranije osvojili prvenstvo Paulista, nogometaši Corinthiansa pobjednici su Brazilskog kupa. Momčad za koju igra i nekada najbolji nogometaš svijeta Ronaldo u uzvratnoj je utakmici odigrala 2:2 protiv domaćeg Internacionala, što im je kombinirano s 2:0 iz prvog dvoboja bilo dostatno za trijumf.

"Ostvarili smo najveći cilj zadan prije početka sezone, plasman u Libertadores Cup. Pokazali smo momčadski duh, snagu, zajedništvo i nadasve taktičku disciplinu. Bio je ovo sjajan finale, šteta zbog provokacija, no one ne umanjuju sjaj našeg uspjeha", rekao je, na utakmici gotovo neprimjetni  Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoznu utakmicu obilježila su isključenja po jednog igrača s obje strane, a kraj susreta na klupi nije dočekao niti jedan trener.

Prvo isključenje zaradio je veznjak domaćina i argentinske nogometne reprezentacije Andres D'Alessandro zbog udaranja supraničkog igrača u 78. minuti. Pet minuta kasnije kod Corinthiasa je isključen veznjak Elias zbog drugog žutog kartona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do trećega osvajanja Brazilskoga kupa (1995., 2002., 2009.) Corinthians je došao pogocima napadača Jorgea Henriquea (glavom) u 19. i Andree Santosa devet minuta kasnije. Alecsandro, koji je ušao s klupe, pogocima je iz 71. i 75. minute tek uspio izjednačiti rezultat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo