ZAUSTAVLJENI ISKUSNI SPURSI / Durant odveo Oklahomu na korak do titule

Image
Foto: AP Images

Košarkaši Oklahoma City Thundera prvi su finalisti NBA lige nakon pobjede nad San Antonio Spursima 107:99 čime su u seriji na četiri pobjede prošli dalje sa 4:2.

7.6.2012.
10:00
AP Images
VOYO logo

Oklahoma City Thunder postala je sinoć prvi finalist NBA nakon što je svladala San Antonio Spurse 107-99 i pobijedila 4-2 u seriji na četiri pobjede u finalu doigravanja Zapadne konferencije, a sve zahvaljujući izuzetno dobro odigranom drugom poluvremenu i KevinuDurantu.

Thunder je uspio nadoknaditi razliku od 18 koševa u prvom poluvremenu nadigravši San Antonio 59-36 nakon poluvremena. Oklahoma City će sada igrati protiv pobjednika finala Istočne konferencije Boston Celticsa ili Miami Heata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su zaustavili niz Spursa od 20 utakmica bez poraza prošli tjedan, Oklahoma City je preokrenula seriju pobijedivši u četiri utakmice zaredom i nadoknadivši razliku od 2-0.

Spursi su počeli utakmicu žestoko stvorivši vodstvo od 34-20 nakon prve četvrtine i 63-48 na poluvremenu, ali u drugom poluvremenu nisu mogli održati svoj napad. Tony Parker, koji je predvodio Spurse sa 29 postignutih pogodaka, najveći je dio postigao u prvom poluvremenu. Iz to je imao još i 12 asistencija. No u zadnje 24 minute zabio je svega osma koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu obrana Thundera, koja je u prvom dijelu utakmice pustila San Antonio da šutira 61 posto igre, stisnula je i ograničila suparničke igre na 44 posto. Thunder je pogodio točno polovicu šuteva. Šut s linije slobodnih bacanja bio je izjednačen (36-34 za Spurse), i Thunder je napravio bolju seriju od 16-10. Trostruki najbolji strijelac NBA Durant zabio je 34 koša uz 14 skokova u 48 minuta igre.

"Ovo je najžešća utakmica koju sam odigrao otkako sam ovdje", izjavio je Durant. "No igrali smo žestoko. Trudio sam se inspirirati suigrače svojom igrom na oba kraja terena, drago mi je zbog ove pobjede Oklahoma Cityja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Russell Westbrook je kod Oklahome dodao 25 koševa, dok je za San Antonio Tony Parker postigao 29 pogodaka uz 12 asistencija, a Tim Duncan 25 i 14 skokova.

"Oni su bili energičniji i igrali su bolju obranu u drugom poluvremenu. Mi jednostavno nismo mogli ništa. Nikada nećemo imati njihovu energiju, nikada nećemo moći trčati brzo ili skakati tako dobro kao oni", kazao je igrač Spursa ManuGinobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celtics je domaćin Heatu u četvrtak, a Boston vodi u seriji na četiri pobjede 3-2.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo