potrebni su milijuni / Državni vrh na krilima Vatrenih želi graditi stadion: Pitanje svih pitanja - koliko bi nas to koštalo?

Ako se Hrvatska odluči rekonstruirati Maksimir, potrošit će možda čak i više no što su Nijemci ulupali u Allianz Arenu

14.7.2018.
8:00
VOYO logo

Gradnja nacionalnog stadiona svako malo postane tema, iako nitko ne zna odakle novac za to. Primjerice, u maksimirski stadion, koji je dobio nadimak ruglo na kraju grada, do sad je potrošeno između 470 i 500 milijuna kuna. 

Za dovršenje maksimirskog projekta, ovisno o tome bi li se rušile sve tribine ili samo dvije stare, navodno bi trebalo još oko milijardu i 800 milijuna kuna. Za taj novac može se izgraditi spektakularan stadion kakvih u Europi ima nekoliko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udine su preuredile stari stadion u moderno zdanje s 25 tisuća mjesta. Potrošili su 162 milijuna kuna. 

U Zurichu su se odlučili izgraditi novi stadion. Kapaciteta 31 tisuću mjesta, koštao je 592 milijuna kuna. Drugim riječima, koštao je samo malo više od rekonstrukcije dviju tribina maksimirskog rugla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supermoderni stadion u Portu s pomičnim krovom koštao je 725 milijuna kuna, a prima 52 tisuće navijača. 

I za kraj, dva velika stadiona. Jedan je nedavno izgrađena FELTINS Arena u GELZEN-KIRHENU koja prima 62 tisuće navijača, a izgradnja ovog prekrasnog zdanja koštala je milijardu i 400 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je još skuplji bio jedan od najljepših stadiona na svijetu. Bayernova arena u Munchenu ima 75 tisuća mjesta, a njezina izgradnja koštala je dvije milijarde kuna. Ako se Hrvatska odluči rekonstruirati Maksimir, potrošit će možda čak i više no što su Nijemci ulupali u Allianz Arenu. 

U ponedjeljak u 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti emisije će biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo