EUROLIGA: MAKABI - CIBONA 88:83 / Drugi poraz Cibone

Image

Pri rezultati 86-83, pet sekundi prije kraja Calloway je promašio tricu, a Burstein pogodio dva slobodna bacanja.

4.12.2008.
21:47
VOYO logo

Košarkaši Cibone upisali su drugi poraz u A skupini Eurolige. Ovaj put bolji je bio Makabi, koji je u dramatičnoj završnici slavio 88-83. Šteta, u suprotnom "Vukovi" su mogli već u Izraelu osigurati plasman u drugi krug natjecanja.

Pet sekundi prije kraja Calloway je, pri rezultatu 86-83, promašio šut za tri poena, a Burstein je u napadu Izraelaca ubacio oba slobodna bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše su započeli Cibosi utakmicu. U osmoj minuti igre bilo je 24-12 za Maccabi, uz to promašili su i nekoliko otvorenih šuteva. No, kada su namjestili "nišanske sprave", prednost domaćina se topila i na poluvrijeme Cibona odlazi s - 3 (45-42).

I u nastavak je domaćin bolje ušao, Maccabi je ostvario seriju 11-2, te se ponovno odvojio na 12 poena prednosti (56-44). No, odličnom zonskom obranom te tricama Kusa i Callowaya Cibona je do isteka 30. minute smanjila na samo 69-67. Najefikasniji u momčadi Cibone bili su Vedran Vukušić sa 18, te Nikola Prkačin i Davor Kus sa po 15 koševa, dok su Maccabi predvodili Lior Eliyahu sa 24 i Marcus Brown sa 19 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je napeta završnica koja je bila naklonjena Izraelcima. Cibona je sada treća u skupini s 10 bodova, koliko ima i Unicaja. Vodi Olympiakos s 11 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo