Drama Hrvatske na EP-u, sada je sve na Srbiji!

Hrvatska je svoj dio puta prema četvrtfinalu odradila.

23.1.2012.
11:42
VOYO logo

Barakude su loše otvorile susret protiv Španjolaca i vrlo brzo smo se našli u zaostatku od tri gola. Ipak, u drugoj četvrtini stvari su se posložile na svoje mjesto i serijom 6:1 Hrvatska je na petominutni odmor otišla s prednošću od dva pogotka.

Prednost naših vaterpolista rasla je sve do sredine posljednje četvrtine, kada smo imali plus pet. Nakon toga smo se odlučili braniti, što su Španjolci skoro kaznili, ali u dramatičnoj završnici ipak smo uspjeli sačuvati pogodak prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dva su pogotka za Hrvatsku zabili Sukno, Muslim, Dobud, Barać i Obradović, dok je jedan gol zabio Joković. Na drugoj strani su po tri gola zabili Molina i Perez.

Sada čekamo rasplet ostalih utakmica. Za prolaz dalje trebamo se nadati da Srbi neće izgubiti od Crnogoraca ili da će Rumunji iznenaditi Nijemce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Hrvatska je u posljednjoj utakmici u skupini pobijedila Španjolsku sa 11:10, ali sada ovisimo o Srbiji.

Četvrta četvrtina:31' -11:10 - Molina je još jednom ostao nečuvan i zabio četvrti uzastopni gol Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - 11:9 - Španjolci su nam zabili i treći gol u nizu, Perez je ponovno dobio loptu, razgrnuo svoje čuvare i pogodio za minus dva.

29' - 11:8 - Još jedna lijepa akcija Hrvatske s igračem više, nakon koje je sam ostao Dobud. On je bez problema zabio svoj drugi uzastopni gol za plus pet Barakuda. Španjolci su nam brzo odgovorili s dva gola, prvo je zabio Perez, a onda i Molina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - 10:6 - Muslim je ukrao jednu loptu Španjolcima na centru i proigrao Dobuda koji se nije stigao vratiti. On je krenuo sam na golmana Španjolske i pogodio za plus četiri.

25'- 9:6- Sukno je izborio prvi napad, ali ga nismo realizirali. Zato je Peronne pobjegao Jokoviću i zabio za minus tri Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća četvrtina:23' -9:5- Otvorilo se našim reprezentativcima. Ovog puta pogodio je Barač.

21' -8:5- Drugi gol na utakmici zabio je Muslim. Lijepo se oslobodio svojeg čuvara i pogodio za plus dva Hrvatske. Nakon toga smo se odlično obranili, a s igračem više u napadu je Sukno pogodio za tri gola prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - 6:5 - Četvrtu uzastopnu kontru prodali su nam Španjolci, a na sreću prve tri je uspio obraniti Pavić. Ipak, protiv Peronnea nas ni on nije mogao spasiti.

18' - Imali smo kontru s kojom smo mogli otići na plus tri, ali je Burić pucao točno u golmana Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - I drugi puta na utakmici Španjolci imaju prvi napad u četvrtini. Odmah su zatražili minutu odmora, kako bi pokušali iskoristiti igrača više, ali nisu u tome uspjeli.

Druga četvrtina:16' -6:4- Odlično je Pavić obranio, nakon čega je krenula kontra Hrvatske. Joković je ostao sam pred španjolskim golmanom i pogodio za dva razlike Barakuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - 5:4 - Dobro smo odigrali s igračem više, a novo vodstvo donio nam je Samir Barač, koji je iskosa s desne strane pogodio suprotni kut španjolskog gola.

13' -4:4- Španjolska je opet iskoristila svoj napad s igračem više. U trenutku kad se već vraćao naš igrač, Perez je pogodio za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - 4:3 - Odlučio se Obradović na šut iz daljine i lijepo pogodio za prvo vodstvo Hrvatske na utakmici.

11' - 3:3 - Napokon smo dobro odigrali s igračem više i izborili peterac, a siguran realizator bio je Sandro Sukno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - 2:3- Sandro Sukno uspio je izboriti napad u drugoj četvrtini, a to smo odmah iskoristili i preko Muslima smanjili na pogodak zaostatka.

Prva četvrtina: 8' - 1:3 - Mallarach je šutem iz daljine zabio i treći gol Španjolaca. Ipak, dvije sekunde prije kraja prve četvrtine Obradović je smanjio na minus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - 0:2 - Još jedna velika greška u obrani Hrvatske. Iskoristio je to Valles i Španjolci imaju plus dva.

5' - 0:1 - Španjolska je dobila peterac koji je sigurno realizirao Molina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Još smo jednom imali igrača više, ali ovog puta Sukno je bacio loptu točno u ruke Španjolcima.

3' - Imali smo prvu priliku s igračem više, ali ju nismo iskoristili, kao i ni Španjolci svoju u napadu na drugoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Maro Joković plivao je za prvu loptu, ali nije uspio izboriti napad za Hrvatsku. Španjolci nisu iskoristili prvi napad, a zbog nepažnje Burića ni mi nismo bolje reagirali.

Dva isključenja bez prava zamjene (na četiri minute), dva tzv. brutalna prekršaja (Dobud i Bušlje) dosuđena protiv nas u dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Eindhovenu! Nije li to ipak previše?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam koliko je riječ o uroti, ali činjenica je da nam sude suci iz zemalja čije se reprezentacije bore za vrh, pa im zasigurno odgovara da Hrvatsku izbace iz konkurencije za medalje već u ovoj fazi. Dosuđene su dvije teške odluke, dvije diskutabilne odluke. To se nikome nije dogodilo nego nama. Posebno je sporno isključenje Bušlje", kaže pomoćnik izbornika Vjeko Kobešćak.

Dopredsjednik Saveza Perica Bukić otkrio je kako ne misli stimulirati Srbe, jer novca nema, te kako ćemo svoju sudbinu krojiti sami, jer ipak je ovo olimpijska godina i nemiri u reprezentaciji su nepotrebni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sve to što su nam suci napravili, a tu treba uzeti u obzir i isključenje Sukna u završnici utakmice s Nijemcima, činjenica je da smo mi pali, neshvatljivo pali. Naši igrači protiv Srba nisu stajali dobro u bazenu. A nismo dobro počeli ni susret s Nijemcima. No, mi moramo smiriti loptu i vratiti se u normalu. Moramo vratiti mir u reprezentaciju i nastaviti normalan rad jer nas očekuju Olimpijske igre u Londonu", rekao je Bukić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo