CHELSEA ELIMINIRAO PRVAKE / Dominaciji Barcelone stigao je kraj!

Image
Foto: PIXSELL

Chelsea je na Nou Campu u uzvratu remizirao s katalonskom momčadi te se tako plasirao u minhensko finale. Podsjetimo, prošlog tjedna na Stamford Bridgeu su Bluesi slavili 1:0.

24.4.2012.
22:36
PIXSELL
VOYO logo

Barcelona neće obraniti naslov europskog prvaka! Chelsea je na Nou Campu u uzvratu remizirao s katalonskom momčadi te se tako plasirao u minhensko finale. Podsjetimo, prošlog tjedna na Stamford Bridgeu su Bluesi slavili 1:0.

Kao što se i očekivalo, Englezi su se odlučili na defenzivniji pristup sa željom obraniti prednost iz prvog susreta. Odlično su odolijevali Barcinim napadima sve do 35. minute kada nisu imali rješenje za fantastičnu akciju domaćih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzim dodavanjima izbacili su iz ravnoteže cijelu obranu Chelseaja, Cuenca je iskoristio prazninu na lijevoj strani, a njegov centaršut na vrh peterca bez problema je u gol pretvorio SergioBusquets.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije gosti ostaju s igračem manje. U duelu bez lopte JohnTerry je nogom u leđa udario AlexisaSancheza, a turski sudac CuneytCakir bez razmišljanja je stoperu Chelseaja pokazao izravan crveni karton, na užas njegovih suigrača.

Englezi se još nisu stigli oporaviti od šoka, a već su ponovno morali po loptu u vlastitu mrežu. Messi je idealno poslužio Iniestu koji se odlično ubacio iza leđa Ramiresa i rutinirano matirao Cecha na oduševljenje prepunog Nou Campa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, isti taj Nou Camp zašutio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Kao da se htio iskupiti za pogrešku kod prethodnog gola, Ramires je krenuo u napad, smireno prihvatio Lampardovo dodavanje i elegantnim lobom svladao Valdesa za povratak Chelseaja u igru.

Nisu se nogometaši uspjeli ni oznojiti nakon povratka s odmora, a domaći su navijači opet bili u ekstazi. Nakon duge akcije do lopte je došao Fabregas, a s leđa ga je oborio DidierDrogba pa je sudac Cakir na sugestiju svog pomoćnika pokazao na najstrožu kaznu. Odgovornost izvođenja penala preuzeo je Messi. Silovito je Argentinac pucao, ali pogodio je - gredu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je tada opsada Chelseajevih vrata. Lopta je gotovo stalno bila u posjedu domaćih nogometaša, ali malo je bilo prilika za udarac. Najbolje šanse u tom razdoblju propustili su Cuenca i Busquets.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u zadnjih deset minuta bio je traumatičan za engleske navijače. Prvo je Sanchez postigao pogodak koji je naknadno poništen zbog zaleđa DanijaAlvesa, da bi samo nekoliko sekundi kasnije Messi sa vrha kaznenog prostora pogodio vratnicu.

Katalonci su u zadnjim minutama krenuli na sve ili ništa što je u nadoknadi iskoristio Torres. Španjolac je krenuo sam prema Valdesu, zaobišao ga i zapečatio sudbinu Barcelone. Slavlje Engleza moglo je početi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo