NOVAK ISPRED SVIH / Đoković postao kralj Balkana

Image
Foto: PIXSELL

Prvi reket svijeta Novak Đoković izabran je za najboljeg sportaša Balkana prema izboru bugarske agencije BTA, dok je iza njega ostao svjetski prvak u skijanju - Ivica Kostelić.

13.12.2011.
16:27
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković proglašen je najboljim sportašem Balkana u izboru bugarske agencije BTA, dok je drugi hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Đoković je uvjerljivo pobijedio sa 91 osvojenim bodom, dok je Kostelić osvojio 61 bod. Treći je bugarski plivač Petar Stojčev sa 40 osvojenih bodova. Četvrtu poziciju zauzela je najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić koja je ujedno i najbolje plasirana sportašica u ovom izboru.

Đoković je drugi tenisač koji je u ovom izboru dobio titulu najboljeg sportaša Balkana. Prvi put je to uspjelo Moniki Seleš 1990. i 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovogodišnjem izboru sudjelovalo je 11 regionalnih novinskih agencija: BTA (Bugarska), TANJUG (Srbija), HINA (Hrvatska), ANA-MPA (Grčka), AGERPRESS (Rumunjska), SRNA i FENA (BiH), Anadolu Agency (Turska), MINA (Crna Gora), MIA (Makedonija) i Albpress (Albanija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo