Đoković: Dolazim u Dubai po titulu i 2014 (VIDEO)

Srpski teniser nanizao 18 pobeda od novembra prošle godine

3.3.2013.
12:27
VOYO logo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je četvrtu titulu u Dubaiju, a koliko je bio dominatnan pokazuje i podatak da je do trofeja došao bez izgubljenog seta.

Zahvaljujući ovom trijumfu, 18. u nizu još od 31. oktobra 2012. godine, srpski teniser je učvrstio i svoju poziciju prvog reketa sveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nedelje će uvećati prednost u odnosu na Federera za dodatnih 640 poena nego pre sedam dana, što znači da će imati 13.280 bodova, a Švajcarac 9.535.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak je rekao posle trijumfa u Dubaiju da je verovao da može do trofeja i da je to na kraju odlučilo ishod finalnog meča protiv Tomaša Berdiha.

- Nikada nije lako u finalu za bilo koga od nas. Tomaš je fantastičan teniser i imao sam sreću da ga pobedim. Čekao sam šansu da se vratim u meč, a kada se ukazala ja sam je iskoristio - izjavio je srpski teniser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da mu je Berdih pružio priliku pri vođstvu od 4:3.

- Tada je promašio lak volej i ja sam to iskoristio. Ipak, u svakom trenutku verovao sam da mogu da se vratim u meč. Mislim da je to presudno, takve stvari na kraju odlučuju pobednika u ovakvim duelima - kazao je srpski teniser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetski broj jedan istakao je da je teško reći šta ga uvek vraća u Dubai i definiše taj turnir.

- Neverovatan je osećaj biti u Dubaiju i igrati ovde protiv najboljih tenisera sveta. Uživam svaki put kada igram pred ovim divnim ljudima. Nadam se da će turnir iz godine u godnu još više napredovati i postati masters jednog dana - rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo