VJERNI NIJEMAC / Dirk Nowitzki ostvario veliki jubilej

Image

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki odigrao je svoju 1000. utakmicu u dresu aktualnih prvaka NBA lige Dallas Mavericksa u pobjedi 98-89 protiv Phoenix Sunsa.

5.1.2012.
10:34
VOYO logo

Aktualni prvak Dallas Mavericks svladao je sinoć Phoenix (98-89) u svojoj trećoj pobjedi ove sezone u sedam utakmica. Nijemac Dirk Nowitzki zabio je 20 koševa u svojoj tisućitoj utakmici u NBA-u, sve s Dallasom. Sada mu preostaje da ih odigra još 611 ako želi izjednačiti rekord Roberta Parisha.

LeBron James sinoć je igrao više bez suigrača Dwyanea Wadea za pobjedu Miami Heata od 118-83 nad Indiana Pacersima i oporavak od prvog poraza sezone dva dana ranije od Atlanta Hawksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamesu je malo nedostajalo do triple-doublea, nakon što je zabio 33 koša, imao 13 skokova i 8 asistencija za sjajan niz Heata (6-1), dok je Wade bio na klupi zbog ozljede stopala.

U drugoj četvrtini Miami je nadigrao Indianu 33-12 zahvaljujući Jamesu Jonesu koji je imao seriju od tri trice te je utakmicu završio sa 14 koševa nakon što ju je počeo kao zamjena za Wadea. Chris Bosh je dodao 22 za Heat kojeg gosti nisu ugrozili ni u jednom trenutku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacersi su se približili na 77-65 krajem treće četvrtine, ali je Miami zatvorio taj dio utakmice serijom od 11-1 da bi u zadnjoj četvrtini nadigrao goste 30-17.  Roy Hibbert je predvodio Indianu sa 16 koševa i 12 skokova. Pacersi su imali šut samo 34 posto u svom drugom porazu u tri utakmice. Danny Granger je realizirao samo 2 od 13 šuteva, što je razočaravajuće za vodećeg strijelca Indiane prošlu sezonu.

Chicago Bullsi su pak ostvarili pobjedu od 99-83 nad Detroit Pistonsima u gostima sa 17 koševa i 10 asistencija Derricka Rosea, najkorisnijeg igrača prošle sezone. Dvojac Bullsa Joakim Noah i Carlos Boozer su zajedno imali 32 koša i 18 skokova. Centar Detroita Greg Monroe ostvario je svoj drugi dvostruki dvoznamenkasti učinak u tri utakmice sa 19 koševa i 13 skokova. Također je predvodio momčad s pet asistencija i sada mu je prosjek od početka sezone 14.7 koševa i 9.3 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Pistonsa Ben Gordon, čiji je prosjek 18 koševa, sinoć je imao realizaciju od samo dva koša iz deset pokušaja s ukupnim učinkom od svega sedam koševa nakon što ga je cijelu utakmicu čuvao Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo